Az újonc otthonába látogatunk - beharangozó

2019 okt 07
1550 Megtekintés
Az újonc otthonába látogatunk - beharangozó
Hétközi összecsapással folytatódik a bajnokság, a K&H női kézilabda liga 5. fordulójában az újonc Szent István SE vendégei leszünk Monoron.

Helyzetkép

Minél gyorsabban el kell felejteni azt, ami a hétvégén, Érden történt. A vereség némileg beárnyékolta a Ferencváros elleni pontszerzést, csapatunk a riválisaival szemben lépéshátrányba került. A héten két idegenbeli összecsapás vár a lányokra. Előbb csütörtökön az újonc Szent István SE otthonába látogatunk, majd vasárnap Répcelakon mérkőzünk meg egy előrehozott mérkőzés keretein belül a szintén újonc Szombathellyel. Nerea Pena játéka egyelőre kérdéses.   

Ellenfélmustra

A Szent István SE az NB I/B keleti csoportját megnyerve jutott az élvonalba. Teljesítményük közel sem volt annyira meggyőző, mint a másik újonc Szombathelyé, de így is megelőzték a rivális Nyíradony csapatát. Keretükben több egykori SKC-játékost is találunk, így például Gercsó Nórát, Schneider Évát, és Scheffer Zsanettet. Vojkovics Gyula csapata nem sok helyen változott a nyár folyamán, minimálisan talán erősödtek, de összességében azt mondhatjuk, hogy a feljutást kiharcoló csapat az, mely idén élvezheti az élvonal légkörét. Ellenfelünket nem lebecsülve, de kimondható, hogy az egyik kiesőjelöltről beszélünk. Ezt bizonyítja a szezonrajt is, a DVSC, a Győr, a szintén újonc Szombathely, valamint a Kisvárda elleni vereség. A házi góllövőlista élén Monori Orsolya (20 gól) található, mögötte Scheffer Zsanett (18) és Aron Andrea (17). Az ő játékukra mindenképpen érdemes lesz odafigyelni, hatástalanításuk lehet az egyik kulcs.

Egymás elleni múlt

A két klub még sosem találkozott az élvonalban, így a csütörtöki egy új párharc kezdete lesz a magyar női kézilabda történetében.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző): Előre kell tekintenünk, azon már nem tudunk változtatni, ami megtörtént. Többször is visszanéztem a hétvégi mérkőzést, melyből levontam a szükséges következtetéseket. Ami a legfontosabb, hogy most nagyon akarjon a csapat. Amikor szenvedünk, akkor kell igazán odatennünk magunkat, hogy újra felvegyük azt a ritmust és formát, amit korábban már elértünk. Fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy a vereség ellenére még semmi sem dőlt el, a szezonból rengeteg van hátra. Még mindig elérhetjük a céljainkat, de ehhez mostantól minden összecsapáson a legjobbunkra lesz szükség. Így kell pályára lépnünk a Szent István ellen is, össze kell szedjük magunkat. A magyar bajnokságban minden mérkőzés kőkemény, nem becsülhetünk le senkit.