Bajnoki összegző: Debreczeni-Klivinyi Kinga és Uros Bregar értékelt

2022 máj 24
1348 Megtekintés
Bajnoki összegző: Debreczeni-Klivinyi Kinga és Uros Bregar értékelt
Hétvégén a Vasas SC elleni idegenbeli győzelemmel zártuk a K&H Női Kézilabda Liga 2021/22-es kiírását. Az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül a hatodik helyen zártuk a bajnokságot, amivel teljesítettük a minimális célkitűzést, azaz kiharcoltuk a nemzetközi kupaindulást. Amíg mi a számok nyelvén, a statisztikákból merítve összegeztünk, addig Debreczeni-Klivinyi Kinga és Uros Bregar értékelte a bajnoki szereplést.

Uros Bregar hozzávetőlegesen a szezon harmadánál, 2 bajnoki győzelem és 6 vereség után vette át csapatunk kispadját, melyet 13 győzelemmel és 5 vereséggel hozott fel végül a tabella hatodik helyére. Ez a pozíció nemzetközi kupaindulást ér, így a csapat a rossz szezonrajt ellenére teljesítette a minimális célkitűzést. Mindemellett kiharcoltuk a Final 4-ba jutást a Török Bódog Női Magyar Kupában, melynek négyes döntőjét most hétvégén rendezik meg Debrecenben a 2021/22-es szezon záróeseményeként.

„Novemberben csöppentem bele a klub életébe, a mögöttünk hagyott időszak pedig roppant intenzív volt. Egyetlen egy cél vezérelt, hogy életben tartsuk és elérjük a célkitűzést, a nemzetközi kupaindulást érő pozíciót. Ha innen közelítjük meg a dolgokat, akkor azt mondhatom, hogy elégedett vagyok és jó munkát végeztünk. Ennél viszont maximalistább vagyok. Ez az időszak sok hibára is rámutatott, rengeteg olyan területre, ahol még fejlődésre van szükségünk annak érdekében, hogy a jövőben még komolyabb céljaink lehessenek. – fogalmazott Uros Bregar, aki konkrét példákat is kiemelt a szezonból – Az DVSC (21:23) elleni hazai, valamint az MTK Budapest (26:24) elleni idegenbeli mérkőzés kapcsán van bennem némi hiányérzet. Ugyanakkor olyan párharcokat sikerült megnyernünk, ahol előzetesen nem lehetett elvárás a két pont megszerzése. Gondolok itt az MKC (28:26), vagy éppen a Vác (32:36) elleni győzelemre. Idő kell ahhoz, hogy egy kollektíva összecsiszolódjon, összességében viszont elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Szinte kivétel nélkül mindenki keményen dolgozott a klubért, a célokért és a közös sikerért.”

Uros Bregar több ízben is hangsúlyozta már a szurkolók fontosságát és természetesen a folytatásra is kitért egy fél gondolat erejéig „Szeretném nekik megköszönni a folyamatos és kitartó bíztatást. Sokat jelentenek számomra és a csapat számára egyaránt. Nem csak hazai pályán, idegenben is képesek remek hangulatot teremteni. Ez ritka és meg kell becsülni. Úgy gondolom, hogy ezalatt a fél év alatt sikerült megteremtenünk azokat az alapokat, melyekkel a nyáron tovább mehetünk, amik lehetőséget biztosítanak arra, hogy a jövőbeli céljainknak realitása is legyen.”

Bajnoki mérleg: 26 mérkőzés, 15 győzelem, 0 döntetlen, 11 vereség
Hazai mérleg: 13 mérkőzés, 8 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség
Idegenbeli mérleg: 13 mérkőzés, 7 győzelem, 0 döntetlen, 6 vereség

Lőtt gólok: 780 (átlagosan: 30,0 gól / mérkőzés)
Kapott gólok: 763 (átlagosan: 29,3 gól / mérkőzés)
Megítélt hétméteres: 83 (átlagosan: 3,2 hetes / mérkőzés)
Értékesített hétméteres: 58 (69,9 %-os hatékonyság)

„A hatodik pozícióval elértük a minimális célkitűzést, kivívtuk a nemzetközi kupaindulást, de jobban örültem volna, ha megvan az ötödik hely. Ha az MTK elleni mérkőzést hozzuk a hajrában, akkor most egy picivel elégedettebb lennék, de a lényegen ez nem változtat.– fogalmazott Debreczeni Klivinyi-Kinga, aki szülés után tért vissza és hat fordulóval a bajnoki rajt után, október végén csatlakozott a kerethez, melynek hamar kulcsembere lett – Amikor aláírtam a szerződésem, akkor nem gondoltam, hogy szülés után ilyen hamar sikerül formába lendülnöm. Némileg meglepett, hogy mennyire hamar és milyen gördülékenyen ment a beilleszkedés. Természetesen voltak hibák és gyengébb mérkőzések, de összességében elégedett vagyok.” 

A komolyabb sérüléshullám idén sem kerülte el csapatunkat, ez pedig folyamatosan kihívások elé állította a szakmai stábot. Debreczeni-Klivinyi Kinga érkezése ősszel, illetve Tamara Mavsar csatlakozása tavasszal kulcsfontosságúnak bizonyult. Előbbi a csapat vezére és motorja lett, nem mellesleg 77 bajnoki találattal Katarina Jezic (82) mögött a házi góllövőlista harmadik helyén végzett. Csapatunk legeredményesebb játékosa pedig Andela Janjusevic lett, aki a decemberi világbajnokság után lendült formába és végül 104 gólt dobott a K&H Női Kézilabda Liga 2021/22-es kiírásában.

Andela Janjusevic a vb előtt: 9 bajnoki, 13 gól (átlagosan: 1,4 gól / mérkőzés)
Andela Janjusevic a vb után: 17 bajnoki, 91 gól (átlagosan: 5,6 gól / mérkőzés)

A szezon folyamán egy-egy igen jelentős mérföldkövet ért el Katarina Jezic (615) és Such Nelli (605). Mindketten megszerezzék 600. góljukat SKC-mezben és ezzel jelen állás szerint a klubtörténet harmadik és negyedik legeredményesebb játékosai Orbán Annamária (866) és Erdősi Ildikó (716) mögött. Simone Böhme (507) is meglőtte 500. gólját, és egy jó szerepléssel a Magyar Kupa négyes döntőjében akár az említett játékosok mögé is felérhet az ötödik helyre. Ehhez azonban be kell érni az előtte álló játékosokat: Szepesi Ivett (511) és Estelle Nze Minko (515).