Biztató kezdés a Mosonmagyaróvár ellen

2020 aug 05
2558 Megtekintés
Biztató kezdés a Mosonmagyaróvár ellen
Remek védekezés és helyenként biztató támadójáték jellemezte csapatunkat a Motherson-Mosonmagyaróvár elleni első felkészülési mérkőzésen. A kispadon Bent Dahl  győzelemmel, az újonnan érkező játékosok pedig kivétel nélkül góllal debütáltak az SKC-ban.

Hamar, már a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, igaz 8:6-os állásig Hajtai Vanessza és Tóth Eszter találataival jól tartotta magát az MKC. Védekezésben a már összeszokott alapcsapat szinte végig stabilnak bizonyult, ezt jól tükrözi az első játékrészben kapott mindössze kilenc gól (15:9).

Laura van der Heijden egészen kiválóan kézilabdázott, de jól mutatkozott be Tóth Gabriella, Kiss Nikolett, Danick Snelder, valamint Tamara Horacek és Dinah Eckerle is. A góltermésből Gnonsiane Niombla kivételével mindenki kivette a részét. A tavaly már összeszokott alapcsapat megbontása után voltak problémáink védekezésben, a második félidő felénél már ugyanannyi kapott gólnál jártunk, mint az első végén (23:18). A hajrában aztán támadásban és védekezésben is elfáradt ellenfelünk, több ízben is gyors indításokból szereztünk könnyed akciógólokat, és növeltük végül tíz fölé a két csapat közötti különbséget (32:21).

Edzői szemmel

Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Nagyon jó érzés volt öt hónap után újra pályán látni a csapatot. Bennem is volt egy kis drukk, de amikor elkezdődött a mérkőzés, ez az érzés egyből megszűnt. Tetszett, amit láttam, de még nagyon az út elején járunk. A taktikai elemekkel eddig keveset tudtunk foglalkozni, de ettől függetlenül voltak jó periódusaink, főként védekezésben. A sok hiba és pontatlanság ilyenkor még normális, a lényeg, hogy a lányok újra élvezhették a kézilabdát. Jó kezdése volt ez ennek a szezonnak. Holnaptól újra edzünk, aztán hétfőn jöhet egy újabb mérkőzés.”