Boglárra utazunk – előzetes

2020 sze 18
1045 Megtekintés
Boglárra utazunk – előzetes
A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában, péntek este az újonc Boglári Akadémia-SZISE vendégei leszünk. A mérkőzés egyben a Győri Audi ETO KC elleni jövő szerdai bajnoki rangadó főpróbájaként is aposztrofálható.

Helyzetkép

A bajnokságot négy győzelemmel kezdtük, legutóbb a hétvégén az Alba Fehérvár KC-t győztük le magabiztosan. Az akkor még csak rehabilitációs munkát végző Gnonsiane Niombla ezúttal már bevethető lesz, viszont személyes okok miatt nincs a pénteki keretben Nerea Pena. A mostani lesz az utolsó alkalom, hogy tétmérkőzésen gyakoroljunk bizonyos szituációs- és taktikai elemeket a Győr elleni bajnoki rangadó előtt. Az összecsapást a hazai klub élőben közvetíti.

Ellenfélmustra

Ifj. Kiss Szilárd együttese a Békéscsaba (33:22) magabiztos legyőzésével debütált az élvonalban. A legutóbbi három bajnokin viszont nem jött össze a pontszerzés, de az eredményekre összességében méltán büszke lehet a klub. Az Érd (35:28) elleni összecsapáson kialakuló hétgólos különbség eredményében csalóka lehet, hiszen az 50. percre még 29:27 állt az eredményjelzőn. A Szombathely (31:29), és legutóbb a DKKA (30:28) elleni kétgólos vereség pedig bizakodásra ad okot. A 23 gólos irányító, Farkas Johanna remekül kezdte a bajnokságot, de négy mérkőzés után szintén gólerős játékot mutatott a másik irányító Kajdon Blanka is. Gercsó Nóra személyében pedig egy korábbi ex-siófoki kapuvédőt is találunk a bogláriak keretében.  

Egymás elleni múlt

Mivel a jelenlegi formáció, a Boglári Akadémia-SZISE gyakorlatilag most jött létre, így a két klubnak nincsen élvonalbeli múltja, a mostani lesz a párharc történetének az első összecsapása.

Edzői szemmel

Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Egy fontos mérkőzés következik a Győr elleni rangadó előtt. Gyorsan elrepült az első öt forduló, ami alatt sokat javultunk, de még további fejlődést várok a játék minden elemében. A NEKA tele van fiatal, tehetséges játékosokkal. Sok mérkőzésüket láttam és tele vagyok pozitív érzésekkel velük kapcsolatban. Egy jó hangulatú mérkőzést várok és két bajnoki pontot.”