Bravúros fordítás a DVSC ellen

2022 dec 14
2055 Megtekintés
Bravúros fordítás a DVSC ellen
Ellentétes félidőket és hatalmas fordulatot hozott a K&H Női Kézilabda Liga 6. fordulójában a DVSC Schaeffler elleni rangadó. A vendégek a szünetben már nyolc góllal vezettek, innen álltunk fel és fordítottunk meg a hajrában a mérkőzést.

1. félidő: Debreczeni-Klivinyi Kinga és Dejana Milosavljevic találatai után (3:2) beragadtunk, közel tíz percig nem lőttünk gólt, így egy 0:6-os szériával a Debrecen ellépett (3:8). A gólcsendet Papp Nikolett révén megtörtük, védekezésünkön azonban nem tudtunk változtatni, ami ezúttal kapusteljesítménnyel sem párosult (8:12). Az első játékrész utolsó tíz percét 2:6-ra elvesztettük, így Szilágyi Zoltán együttese Jovana Jovovity vezérletével magabiztos, nyolcgólos előnnyel vonulhatott a szünetre (10:18).

2. félidő: A fordulás után, Petrus Mirtill találatát követően már kilenc góllal is vezetett a DVSC (10:19), a mérkőzés azonban rövidesen óriási fordulatot vett. A labdával addig nem igen találkozó Marina Rajcic elkezdte halmozni a bravúrokat (13:19). Montenegrói hálóőrünk hétméterest védett és ziccerek sokaságát hárította, miközben egyre javuló védekezést kapott a csapattól (16:20). Mindez eredményes támadójátékkal párosult, így Debreczeni-Klivinyi Kinga vezérletével a 44. percre két gólra zárkóztunk (18:20). Lakatos Rita, Kajdon Blanka és Wald Kíra is jól szállt be a padról, miközben Papp Nikolett és Tamara Mavsar is fontos pillanatokban hozott jó döntéseket (20:21).

Az utolsó tíz percre fordulva többször is az egyenlítésért támadhattunk, de a lehetőséget többször elszalasztottuk az ellenakciókból ráadásul rendre gólt kaptunk (22:24).  Végül az 53. percben, a szélről Ana Kojic egalizált (24:24), majd Debreczeni-Klivinyi Kinga és Papp Nikolett találatával a fordítás is összejött (26:24). Kétgólos előnyünket a végjátékban megtartottuk, így végül izgalmas hajrában, egy nem mindennapi fordítással igazi bravúrgyőzelmet arattunk (28:26).

Sajtótájékoztató

Szilágyi Zoltán, Jovnana Jovovity, Uros Bregar, Lakatos Rita

Nézd újra a mérkőzést