Buday Dániel csapatát fogadjuk – előzetes

2021 sze 29
945 Megtekintés
Buday Dániel csapatát fogadjuk – előzetes
Csütörtökön a K&H Női Kézilabda Liga 4. fordulójában az újonc Moyra-Budaörs Handball ellen folytatjuk bajnoki szereplésünket.

Helyzetkép

A Győr (32:40) és a Kisvárda (35:34) elleni vereség után szombaton az SZKKA (38:33) ellen megszereztük első bajnoki győzelmünket, amivel megkezdtük a zárkózást az élmezőny irányába. Az újonc Budaörs ellen sem lehet más a cél, mint a két bajnoki pont, illetve a kapott gólok számának a csökkentése, így a védekezés minőségének a javítása. A csütörtökön 18:00-kor kezdődő mérkőzést klubunk hivatalos youtube-cstornáján élőben közvetítjük. Iratkozzatok fel, és ne maradjatok le egyetlen videós tartalomról sem a jövőben!

Ellenfélmustra

Csütörtöki ellenfelünk a mögöttünk lévő két szezont az NB I/B-ben töltötte. A 2019/20-as kiírásban egypontos hátrányban voltak a NEKA-val szemben, amikor a koronavírus miatt „leintették” a bajnokságot. Ezt követően vette át a csapat irányítását a korábbi kiváló irányító, Buday Dániel, akivel tavaly nem szenvedett vereséget a Budaörs, mely hibátlan mérleggel, 22 győzelemmel nyerte meg a másodosztály nyugati csoportját.

Az újonca egy igazán komoly meglepetéssel, az MTK Budapest (23:24) legyőzésével nyitotta az idei szezont, melyet a DKKA (19:31) és a DVSC (30:21) elleni vereség követett.

A Moyra-Budaörs Handball csapatában korábbi SKC-játékosokat is találunk, így például Jelena Agbaba, Szabadfi Ágnes, vagy éppen az NB I/B tavalyi gólkirálya, Schneider Éva, aki Csurgóról érkezett a nyáron. A holtszezonban olyan meghatározó játékosok távoztak, mint a visszavonuló Hornyák Ágnes, vagy éppen Kiskartali Zsófia.

Fotó: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland

Érkezők: Szabó-Májer Krisztina (jobbszélső – Alba Fehérvár), Schneider Éva (jobbátlövő – Csurgó), Nagy Lívia (beálló – FTC), Tóth Melinda (balszélső – Vasas), Jelena Agbaba (beálló – Békéscsaba), Mlinkó Zsófia (irányító – NEKA, kölcsön).
Távozók: Hornyák Ágnes (jobbátlövő – visszavonult), Bódi Bernadett (jobbszélső – visszavonult), Kiskartali Zsófia (balszélső – Csurgó), Ekker Gitta (beálló – ?).

Egymás elleni múlt

A Moyra-Budaörs Handball legutóbb 2015-ben jutott fel az NB I-be, és újoncként csak azért nem esett ki, mert bővítették az élvonal létszámát. A 2016/17-es kiírásban viszont sikerült a bennmaradás, egy ponttal előzték meg az akkor kieső MKC-t. Ezt követően összejött egy tízedik hely, amit az élvonalbeli tagság elvesztése követett a 2018/19-es szezon végén.

Ez idő alatt 8 bajnoki mérkőzést abszolváltunk fele-fele arányban, otthon és idegenben. Hazai környezetben még hibátlanok vagyunk a párharc történetét nézve, idegenben viszont két emlékezetes, mondhatni történelmi vereségbe szaladtunk bele.