Cél a bronzérem bebiztosítása – előzetes

2019 máj 07
1829 Megtekintés
Cél a bronzérem bebiztosítása – előzetes
Egy nappal előrehozva, csütörtök helyett szerda este abszolváljuk a 2018/19-es idény utolsó előtti bajnoki mérkőzését. Csapatunk idegenbe utazik Székesfehérvárra, ahol hivatalosan is bebiztosíthatjuk a bajnoki bronzérmet.

Helyzetkép

Míg ellenfelünk a dán Esbjerg optimálisan, egyéb kötelezettségek nélkül készülhet a szombati mindent eldöntő EHF-kupa döntőre, addig nekünk a bajnokságban is helyt kell állnunk a szerdai napon. Legyinteni pedig nem lehet egy összecsapásra sem, főleg ha az a bronzérem bebiztosítását teszi lehetővé.

Estelle Nze Minko kisebb sérülés után visszatért, és hétvégén nagyban hozzájárult az Esbjerg elleni remek eredmény elérésében. Csapatunk remek szériát fut, hiszen a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésen egyaránt győztesen hagytuk el a parkettet. A Ferencváros legyőzését még sokáig fogjuk emlegetni, legutóbb pedig a Mosonmagyaróvárt győztük le idegenben. Igaz a múlt szerdai összecsapáson a lányok már fejben Dánia felé vették az irányt, így kérdés, hogy mit tartogat ez a szerda. Hogyan gondolkodik a szakmai stáb, és mennyire tudnak a játékosok elvonatkoztatni a szezon legjobban várt meccsétől!?

Ellenfélmustra

Utóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert az Alba Fehérvár, mely a Budaörs (22:25), valamint a DVSC (32:38) idegenbeli legyőzése után hazai pályán a DKKA (27:23) ellen is begyűjtötte a győztesnek járó pontokat. Legutóbb a hétvégén viszont tízgólos vereséget szenvedtek Vácon (33:23). Deli Rita csapata így a tabella hetedik helyéről várja a két csapat szerdai összecsapását.

A házi góllövőlistát 175 találattal vezető Alexandra Nascimento extra motivációval léphet pályára csapata két utolsó bajnokiján, hiszen reális esélye van a gólkirálynői címére. Az érdi Krpez Slezak Katarina ugyanis mindössze öt találattal jár előtte. Nascimanto ráadásul a két csapat legutóbbi három bajnokiján 22 gólt helyezett el kapusaink hálójában, így nem kérdés, hogy az ő hatástalanítása kulcsfontosságú lesz a szélről.

Persze a társakról se feledkezzünk meg, hiszen az elmúlt években a most 123 találatnál járó Claudine Mendy, valamint a 80 gólt jegyző Olga Gorshenina is tört elég borsot az orrunk alá.

Egymás elleni múlt

Megannyi emlékezetes „csatán”, szomszédvári ostromon van már túl a két csapat, avagy ez lesz az élvonalban a 28. egymás elleni összecsapás. Az eddigi 27 mérkőzésen igen vegyes összképet mutat, hiszen 15 alkalommal nyertünk, 1 ízben született döntetlen, és van 11 vereségünk. Hazai környezetben 11 győzelem mellett mindössze 3 vereséget számlálunk, a Köfém Sportcsarnokban azonban többször meggyűlt már a bajunk a hazai csapattal, ezt bizonyítja a 4 győzelem, és 8 vereség melletti 1 döntetlen.

A két klub a Magyar Kupában sem kerülte el egymást az előző két kiírásban. Tavaly nyerni tudtunk idegenben (23:30), egy évvel korábban viszont az Alba jelentette a végállomást a sorozatban (27:26). Most ősszel viszont a bajnokságban az Alba nem találta a támadójátékunkra a megoldást védekezésben, így 19:12-es félidő után 41:24-es végeredmény született, nagy különbség rajzolódott ki a két csapat közt. Bővebben ITT!

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Mindenki a szombati EHF-kupa visszavágóról kérdez, de mi jelenleg csakis a szerdai mérkőzésre koncentrálunk. Holnap azért ülünk buszra, és utazunk Fehérvárra, hogy teljesítsünk egy újabb mérföldkövet, és bebiztosítsuk a bronzérmet. Ebben a pillanatban az Alba legyőzése a legfontosabb, hiszen ez a következő lépcsőfok.”

Elképesztő számok

Végezetül pedig íme csapatunk házi góllövőlistája a 2018/19-es szezon minden sorozatát figyelembe véve. Az EHF-kupát tekintve mindent egybe számoltunk, tehát a selejtezőben lőtt gólok is benne vannak, ám a gólkirálynői címért folyó versenyt a szövetség csak a csoportkörtől számolja. Egyébként Estelle Nze Minko 499 gólnál jár az Siófok KC színeiben, tehát a következő lesz az 500. találata, míg Andrea Kobetic egyetlen egy találatra van az éllovas Helene Fauskétól, így ha az Esjberg elleni visszavágón kettő vagy több gólt dob, akkor ő lesz a sorozat gólkirálynője.