Dunaújvárosban maradtak a pontok

2022 dec 18
901 Megtekintés
Dunaújvárosban maradtak a pontok
Túl sok volt a hiba, így a K&H Női Kézilabda Liga 7. fordulójában a Dunaújvárosi KKA vendégeként egygólos vereséget szenvedtünk.

1. félidő: Támadásban mindkét csapat sok hibával kezdett, az első gólra pedig egészen az 5. perc végéig kellett várni (1:0). A játékrész feléig mindössze nyolc találat esett (4:4), részünkről pedig nem csak egy kettős emberelőny, de egy hétperces hazai gólcsend is kihasználatlan maradt (5:5). Többszöri egyenlítés után a fordítás is összejött (6:7), a következő három találatot azonban a DKKA szerezte, így ismételten hátrányból kellett zárkóznunk (9:7). A 25. percben Papp Nikolett másodszor is a kiállítás sorsára jutott, ennek pedig a folytatásban még jelentősége volt (12:10). Az első játékrész hajrája jól sikerült, egy 0:3-as szériával újra fordítottunk, de végül az utolsó találatot a hazai csapat szerezte, így döntetlen állással vonultak a felek az öltözőbe (13:13).

2. félidő: A szünet után Borgyos Panna lépett elő főszereplővé, a hazaiak játékosa előbb gólt lőtt, majd a kiállítás sorsára jutott (14:13). Ezt az emberelőnyt kihasználtuk (14:16), a következőt azonban már nem tudtuk. A mérkőzés során nem először hétméterest rontottunk, előnyünket pedig nem tudtuk megtartani (17:17). Döntetlen állásnál ismét kimaradt egy hétméteres, Tamara Mavsar kiállítása után pedig hét percen át gólképtelenek maradtunk. Ezt a periódust 6:0-ra megnyerte Rapatyi Tamás együttese, mely ezzel gyakorlatilag el is döntötte a bajnoki pontok sorsát (23:18). 

A végjáték a kihagyott helyzetek, az eladott labdák és a technikai hibák sokaságáról szólt mindkét oldalon (24:22). A DKKA 25:22 után, az 52. percet követően egyszer sem talált a hálóba. Ekkor már mögöttünk volt öt (!) rontott hétméteres és egyetlen jobbátlövőnk, Papp Nikolett is a kiállítás sorsára jutott. Ennek ellenére a kezekben megvolt a fordítás lehetősége, ami végül elmaradt, így a DVSC elleni bravúrgyőzelem után a DKKA otthonában maradtak a fontos bajnoki pontok (25:24).