Egy híján 40 lőtt gól az idegenbeli rangadón

2020 jan 15
3146 Megtekintés
Egy híján 40 lőtt gól az idegenbeli rangadón
A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában, Debrecenben szereztük meg szezonbéli tizedik bajnoki győzelmünket. A két csapat között a várnál nagyobb volt a különbség, a DVSC hazai veretlenségét magabiztos játékkal vettük el. A mérkőzést beárnyékolta a hazai szurkolók viselkedése... 

1. félidő: Nehezen indult a mérkőzés, Arany Rebeka, Bulath Anita és Kovács Anna is gyorsan felavatta Szikora Melinda hálóját, miközben hosszú percekig gólképtelenek maradtunk (3:0). A gólcsendet Andela Janjusevic és Camille Aoustin törte meg, majd az ellenfél hibáit kihasználva Simoe Böhme lerohanás góljaival vettük át a vezetést (3:4.). Erre viszont határozott válasza volt az Arany-Bulath duónak (7:5). Csereként jött a pályára és visszatérő találataira nem is váratott sokat Andrea Kobetic, miközben a túloldalon Elke Karsen jegyzett zsinórban három gólt (12:12). Nemcsak góljaival, de két kiállításával is főszereplővé lépett elő Katarina Jezic, miközben először a mérkőzés folyamán sikerült több góllal is ellépnünk (12:15). Az első játékrész hajráját összességében 6:2-re nyertük meg, Such Nelli pedig ezúttal is remek cserének bizonyult, miközben a DVSC védő- és támadójátéka egyaránt komoly hiányosságokat mutatott (14:18).

2. félidő: A szünet után percek alatt sikerült eldöntenünk a mérkőzést egy 6:2-es roham után már 16:24 állt az eredményjelzőn. Hiába váltogatta kapusait Köstner Vilmos, sem Szabó Dóra, sem pedig Oguntoye Viktória nem kapta el a fonalat. A sérülésből visszajövő játékosok mindegyike, így Nerea Pena és Gnonsiane Niombla is kivette a részét a sikerből, Joanna Drabik pedig a második félidei teljesítményével csapatunk legeredményesebb játékosa lett. A 45. percben 20:30-as állásnál először volt közte tíz, melyet a folytatásban még feljebb tudtunk tornászni. A hajrá aztán már valamelyest a Podravka Vegeta elleni szombati EHF-kupa rangadónak szólt, így ellenfelünk végül egy időntúli hétméteressel visszajött tíz találaton belülre (30:39).

Egy híján 40 gólt lőttünk Debrecenben, elvéve ezzel a hazai csapat veretlenségét a Hódos Imre Sportcsarnokban. Csapatunk zsinórban a nyolcadik bajnoki győzelmét aratta. Folytatás szombaton 18 órakor a Podravka Vegeta ellen a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Edzői értékelés

Köstner Vilmos (DVSC - edző): „Készültünk erre a mérkőzésre, azt vártam, hogy a pályán visszaköszön majd a csapatot jellemző lelkesedés, és az a hozzáállás, melyet már annyiszor megtapasztalhattam. Úgy gondoltam, hogy nem leszünk kishitűek, és egy szoros mérkőzésbe hajszoljuk majd bele a Siófokot. Hazai pályán senki előtt nem kellene meghajolnunk, de sajnos ma ezt megtettük. Bosszant, hogy nem tudtam belenyúlni a mérkőzésbe, egyetlen egy védekezési formával sem tudtuk megzavarni ellenfelünket, tehetetlenek voltunk. Nagyon kevés volt a megállító fault és hiányoztak a labdaszerzés. Hagytuk a sokkal jobb egyéni képességekkel bíró játékosokat cselezni és ütközés nélkül lőni. A beállós elleni játékunk eszméletlenül gyenge volt. Ma a Siófok ennyivel jobb volt, nem volt benne kisebb különbség.”

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): „Roppant elégedett vagyok a látottakkal. Nagyon nehéz Debrecenben egy ilyen közönség előtt játszani egy olyan csapattal, mely az EHF-kupában is ilyen eredményesen szerepel. Ezúttal sokat tudtunk cserélni, megvoltak a variációs lehetőségeink, ami által tudtuk fokozni a tempót. Viszont nagyon elkeserített a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam a játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet.”  

Belső fotó: dvsckezilabda.hu