Egy nehéz hét első felvonása - előzetes

2019 jan 29
2291 Megtekintés
Egy nehéz hét első felvonása - előzetes
A bajnokságban megkezdődtek a tavaszi visszavágók, avagy a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában szerdán, hétközi meccsen látogatunk Debrecenbe. Az elmúlt napok nem voltak zökkenőmentesek, ennek ellenére két győzelmet tervezünk a hétre.

Helyzetkép

A mögöttünk álló hét igen mozgalmasra sikeredett, és igaz ez a mostanira is. A szerda-szombat ritmus ugyanis marad, előbb a DVSC-vel játszunk idegenben hétközi bajnokit, majd rögvest repülünk Dániába, ahol a Herning-Ikast otthonában a csoportelsőség megszerzéséért lépünk pályára az EHF-kupában.

Egy hete szerdán a Budaörsöt győztük le a bajnokságban, hétvégén pedig a Savehof idegenbeli legyőzésével biztosítottuk be a továbbjutásunkat az EHF-kupában. A svédországi hazatérés azonban nem volt egyszerű, egyszerre volt kalandos és kellemetlen. A zord téli időjárás miatt nem tudtunk időben, a tervezettek szerint hazaindulni, így Göteborgban, majd Münchenben is sokat kellett várakoznunk. Ennek következtében jelentős késéssel értünk haza, és csupán egyetlen edzést tudott tartani a szakmai stáb, mielőtt továbbindultunk Debrecenbe. Csapatunk mindkét sorozatot figyelembe véve zsinórban 7 győzelmet számlál januárban, összességében pedig 11 meccse vagyunk veretlenek. A DVSC elleni lehet a tizedik bajnoki győzelmünk.  

Ellenfélmustra

A DVSC SCHAEFFLER az utóbbi hetekben javuló formát mutatott azt követően, hogy az Európa-bajnokság előtt a klubvezetés megköszönte a nyáron kinevezett norvég szakember Pal Oldrup Jansen munkáját. A helyére az a Köstner Vilmos érkezett, aki korábban kétszer is EHF-kupát nyert a klubbal. Az új szakvezető a Budaörs legyőzésével debütált (32:22), majd az Érd ellen egy szoros meccsen elszenvedte első vereségét (29:25). Nem kis skalpot jelentett ezután a DKKA idegenbeli legyőzése (24:25), múlt pénteken pedig kiütötték a Vácot (33:21). Bátran állíthatjuk tehát, hogy egy sikeréhes, önbizalomtól duzzadó csapat otthonába látogatunk szerdán.

A két csapatot mindössze négy pont választja el a tabellán, míg mi a harmadikok, addig vendéglátónk a hatodik pozícióból várja a bajnoki visszavágók sorát. A DVSC házi góllövőlistáját a nyáron a DKKA-tól szerződtetett Kovács Anna vezeti 60 találattal, utána jön Jelena Despotovic (49), Vantara-Kelemen Éva (46), majd Lotte Grigel (45).

Egymás elleni múlt

Ez lesz a két csapat 24. bajnoki mérkőzése, az eddigi összecsapásokon egy picivel az irányunkba billen a mérleg nyelve. Az eddig lejátszott 23 meccsen 12 győzelem, 2 döntetlen, valamint 9 vereség született a mi szempontunkból.

Hazai pályán legutóbb 2011-ben kaptunk ki a DVSC-től, de ez most viszonylag lényegtelen, hiszen idegenbe utazunk.  Ami az idegenbeli összecsapásokat illeti, 11 meccsből csak 3 alkalommal hagytuk el győztesen a játékteret, 1 döntetlen és 7 vereség mellett. Igaz legutóbb 2015-ben kaptunk ki egy roppant szoros meccsen 31:30-ra.

Egy remek sorozatban vagyunk a Loki ellen, ugyanis a két csapat legutóbbi 9 meccsén nem szenvedtünk vereséget. A 2016/17-es szezonban az őszi és a tavaszi összecsapás is döntetlent hozott, ellenfelünk mindkétszer az utolsó pillanatokban egyenlített egy-egy büntetővel. A legutóbbi 9 meccsen tehát 7 győzelem, 2 döntetlen, és 0 vereség áll a nevünk mellett.

A két csapat őszi meccsén, az 1. fordulóban nagyarányú győzelmet arattunk. A félidőben 16:6-ra vezettünk, a lefújás pillanatában pedig 35:18 állt az eredményjelzőn. A debütáló Kobetic 9 góllal a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt, Solberg pedig a gólvonalon mutatott klasszis teljesítményt.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC): „Egy nagyon nehéz hét elébe nézünk, ugyanis épphogy csak hazaértünk, és máris újabb két meccs, és utazás vár ránk. Szeretnénk a lehető legjobban szerepelni a magyar bajnokságban, és megnyerni a csoportunkat az EHF-kupában. Jól kell elosztani az erőnket. A Debrecen ellen hazai pályán sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk, de ez senkit nem téveszthet meg. Ez most egy teljesen másik hatvan perc lesz. Szerdán a legjobb játékunkat kell elővenni, ha pontokkal akarunk hazatérni. Ellenfelünk remek formában van, és hazai pályán bárki ellen veszélyes tud lenni. Önbizalommal telve játszanak, úgy gondolom, hogy ez minket is arra fog sarkallni, hogy a legjobb formánkat mutassuk. Mindig a következő találkozó a legfontosabb, ez most is így van.”