Egy újabb északi kaland – beharangozó

2019 feb 28
1621 Megtekintés
Egy újabb északi kaland – beharangozó
Dániát és Svédországot már megjártuk az EHF-kupa csoportkörében, most pedig az egyenes kieséses szakaszban Norvégiába kalauzolt bennünket Fortuna. A negyeddöntő odavágóját vasárnap abszolváljuk, A mérkőzést az EHF TV közvetíti.

Helyzetkép

Hétvégén megszakadt csapatunk nagy sorozata, a Vác ellen elszenvedtük első 2019-es vereségünket. Így tehát nem mondható, hogy önbizalomtól duzzadva utazunk Norvégiába. Jó hír, hogy Tor Odvar Moen immáron nem csak Andela Janjusevic, de Such Nelli játékára is számíthat, így a szélen is növekszik a variációs lehetőségek száma. Joanna Drabik kivételével mindenki játékra alkalmas állapotban van. A mostani párharc, illetve mérkőzés külön pikáns lesz kapuvédőnk Silje Solberg, valamint vezetőedzőnk Tor Odvar Moen számára, hiszen ők hazatérnek, saját nemzetük ellen bizonyíthatnak. Egyben viszont a norvég iskola magas szintű ismerete az előnyünkre is válhat.

Csapatunk pénteken reggel kel útra. Budapestről repülünk Oslóba, ahonnan a földön közelítjük meg a vasárnap esti összecsapás helyszínét. Norvégiában egy edzése lesz a lányoknak, melyet a szakmai stáb szombaton, a meccs helyszínén vezényel le.

Ellenfélmustra

A Storhamar székhelye a 30 ezer lakosú Hamar, mely 130 kilométerre fekszik Oslótól. A csapat otthona a Boligpartner Aréna, melynek befogadóképessége 1650 fős. Egy új, modern létesítményről beszélünk.

A Boligpartner Aréna

A klub nem tartozik a norvég klubkézilabda legnagyobbjai közé, csupán négy bronzérmet tudnak felmutatni. Igaz a jelenük egyre fényesebb, hiszen tavaly a dobogó harmadik foka mellett a honi kupában is nagyon mentek, végül azonban a fináléban elbuktak. A nemzetközi porondon egészen eddig nem alkottak maradandót.

A játékoskeretben persze feltűnik pár ismerős név. Közülük a legnagyobb a korábbi győri közönség kedvenc Heidi Löke, aki egyben a Storhamar csapatkapitánya is. 

Heidi Löke

De említhetjük a norvég válogatott Betina Riegelhuth, vagy éppen Tonje Enkerud nevét is. Valamint ott van a névsorban a korábbi magyar válogatott Juhász Gabriella, aki már negyedik éve erősíti a norvég együttest, ám nemrégiben megsérült.

A Storhamar az EHF-kupa selejtezőiben búcsúztatta a szintén norvég Byasent, valamint 60:56-osösszesítéssel következő bajnoki ellenfelünket, az Érdet. A csoportkört másodikként zárták a dán Esbjerg mögött, de továbbjutóként a német Bietigheim előtt. Betina Riegelhuth a csoportkör harmadik legeredményesebb játékosa volt holtversenyben. A maga 39 találatával pont Anrea Kobetc előtt áll a góllövőlistán, avagy rá mindenképpen nagyon figyelnünk kell. Mellette Tonje Enkerud jegyzett 24, valamint Venn Kristin 23 találatot.

Betina Riegelhuth

A Storhamar jelenleg a BL-ben is remeklő Kristiansand mögött második hazája bajnokságában, ám legutóbbi két meccsén nem tudott nyerni. Döntetlent játszottak a közvetlen tabellaszomszéd Larvikkal, most szerdán pedig kikaptak 22:23-ra hazai pályán a nyolcadik Oppsalltól. Ezzel az is elmondható, hogy mindkét klub egy egygólos bajnoki vereséggel hangolt az EHF-kupa párharcra.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Ez a hét a feltöltődés jegyében zajlott. Hiszek benne, hogy a Vác elleni vereség csak egy kisiklás volt, és vissza tudunk térni ahhoz a játékhoz, melyet előtte már stabilan mutattunk. A Storhamar egy nagyon erős csapat, fizikálisan roppant erősek, és dinamikus kézilabdát játszanak. Számomra ők a sorozat meglepetéscsapata pozitív értelembe véve. A csoportkörben kiválóan szerepeltek, egy kemény párharcra számítok ellenük.”