EHF European League: az első kalapból várjuk a sorsolást!

2020 nov 23
617 Megtekintés
EHF European League: az első kalapból várjuk a sorsolást!
Miután az utolsó kvalifikációs kör is lezárult, hétfőn az Európai Kézilabda-szövetség bécsi központjával kialakították az EHF European League sorsolás előtti kalapbeosztását.

Az EHF-kupa jogutódjának számító EHF Europa League csoportköre január 9-én rajtol négy, egyenként négyfős csoportban, oda-visszavágós rendszerben, ami után negyeddöntőkkel rajtol az egyenes kieséses szakasz, tehát a mezőny megfeleződik.

A főtáblára tizenhat klub jutott, köztük az a négy kiemelt gárda, melynek nem kellett selejtezőmérkőzéseket játszania, illetve az a tizenkét együttes, mely a selejtezősorozatból kvalifikálta magát. Csapatunk kiemelt volt, így az ősz folyamán nem kellett pályára lépnie. A főtáblán négy orosz, három francia, kettő magyar és román, valamint egy-egy dán, német, norvég, lengyel és török klub képviseli országát.

A mezőnyt négy, egyenként négyfős kalapra osztották szét. Csapatunk az elsőbe került, és így a csoportkör folyamán biztosan elkerüli a Herning-Ikast Handbold, a CS Mainaur Baia Mare, valamint a Handball Club Lada együttesét.

A csoportkör sorsolását november 26-án, csütörtökön, 11 órai kezdettel tartják az EHF bécsi központjában.