EHF Európa-liga: megvan a továbbjutás, ott vagyunk a csoportkörben

2022 dec 10
1518 Megtekintés
EHF Európa-liga: megvan a továbbjutás, ott vagyunk a csoportkörben
Az EHF Európa-liga 3. selejtezőkörének visszavágóján 28:28-as döntetlent értünk el a CS Magura Cisnadie vendégeként, ezzel megőriztük a hazai pályán szerzett kilencgólos előnyt és kvalifikáltuk magunkat a januárban rajtoló csoportkörbe.

1. félidő: Az első tíz percben nem túl nagy iramban, fej-fej mellett haladt a két csapat (6:6). Vendéglátónk többször is egyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni (6:8). Hiába kért időt 7:9-nél Alexandru Weber, a 20. percben először volt háromgólos a különbség (7:10). Tamara Mavsar magabiztos kézzel értékesítette a hétmétereseket és a szélről sem remegett meg a keze (10:13). Az első játékrészben az öt gólig jutó Dana Abed Kader jelentette a legnagyobb veszélyt a kapunkra, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a szünetben csak kétgólos legyen a különbség (14:16).

2. félidő: A szünet után főként támadásban estünk vissza, így előbb a 35. percben egyenlített a CS Magura Cisnadie (17:17), mely a 40. percben a mérkőzés során először a vezetést is átvette (19:18). Mouna Jlezi mellett Asli Iskit-Caliskan is elkapta a fonalat, így háromgólos hazai előnynél, a 42. percben következhetett Uros Bregar időkérése (21:18). Támadásban Papp Nikolett állt a csapat élére, rövid időn belül három gólt lőtt, ezzel megakadályozva, hogy ellenfelünk összesítésben közelebb lépjen (23:21). Egy hosszabb hullámvölgy és egy nehezebb periódus után az 52. percben Dejana Milosevljavic egyenlített (25:25). Marina Rajcic nagyon fontos pillanatokban tudott felmutatni kulcsfontosságú védéseket, a két csapat pedig 27:27-es döntetlennel kezdte meg az utolsó játékpercet. Alexandrina Neagu hétméteresére Papp Nikolett válaszolt, ezzel beállítva a végeredményt (28:28).

Hazai pályán szerzett kilencgólos előnyünket megtartottuk, így végül 61:52-es összesítéssel kvalifikáltuk magunkat a csoportkörbe, melynek izgatottan várhatjuk a sorsolását.