Zovko: Színes, izgalmas csoportba kerültünk

2020 nov 28
1076 Megtekintés
Zovko: Színes, izgalmas csoportba kerültünk
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, csütörtökön kisorsolták az EHF European League csoportbeosztását. Csapatunk román, orosz és francia ellenfelet kapott. A hivatalos kezdési időpontokról jelenleg is zajlanak az egyeztetések, a menetrend azonban részben már ismert.

Zdravko Zovko, csaptunk vezetőedzője a sorsolást követően így nyilatkozott – „Mindig jó érzés kilépni a nemzetközi porondra. Egy ilyen sorozatnak teljesen más az esszenciája. Sok utazás vár ránk, fel kell vennünk egy új ritmust. Egy roppant színes, és izgalmas csoportba kerültünk. Ellenfeleink egytől-egyig a legnagyobb kézilabdanemzetek országaiból jönnek, olyan helyekről, ahol erős a bajnokság, és népszerű a sportág. Nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretnénk továbbjutni a csoportból. Ezért is nagyon fontos a számunkra, hogy az elkövetkezendő hetekben megteremtsük az alapjait annak a szerda-szombat ritmusnak, ami januárban és februárban ránk vár a bajnokságban, illetve a nemzetközi porondon. Ha jól sikerül a téli alapozás, akkor bírni fogjuk ezt a ritmust. Sajnos a koronavírus, mint olyan, minden csapat életét megnehezíti. A sok utazás mellett rengeteg szabályt kell majd betartanunk, és folyamatos tesztelés vár ránk. Ezt nem lesz egyszerű menedzselni.”

A párosítás és a fordulók hivatalos játéknapjai már adottak, de pontos kezdési időpontok még nem állnak rendelkezésre. Az Európai Kézilabda-szövetség minden forduló lebonyolítására két hivatalos játéknapot biztosít (szombat és vasárnap), valamint azon belül is két-két kezdési időpontot jelölt ki a csapatok számára. Ez utóbbi szombaton a 16:00, vagy a 18:00, illetve vasárnap a 14:00, vagy a 16:00. A pontos dátumok és kezdési időpontok jelenleg is egyeztetés alatt állnak a klubok, illetve a televíziós társaságok között.

A hat fordulóból álló, oda-visszavágós rendszerű csoportkör január 9-én rajtol, és február 21-én ér majd véget. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszban folytathatja a küzdelmet. Az oda-visszavágós rendszerű negyeddöntők március utolsó, illetve április első hétvégéjén esedékesek. A csoportelsők pályaválasztói előnnyel futhatnak neki az egyenes kieséses szakasz kezdetének. Az elődöntők viszont már egyetlenegy mérkőzésen dőlnek el. Az úgynevezett Final 4 tervezett időpontja: 2021. május 8-9.