EHF-kupa: Döntetlen a csoportrangadón

2020 jan 18
1960 Megtekintés
EHF-kupa: Döntetlen a csoportrangadón
Felemás félidők után, a második felvonásban Nerea Pena hiányában lendületet és ritmust vesztve adtuk ki a kezükből az előnyt, és a megszerezhető pont egyikét a Podravka Vegeta elleni csoportrangadón.

1. félidő: Az első találatunkra hosszú perceket jellett várni, míg nem Katarina Jezic megnyitotta a gólcsapot, Tomori Zsuzsanna és Camille Aoustin pedig folytatta a megkezdett sorozatot. A túloldalon Tjasa Stanko kezdett jól, tízpercnyi játék után 5:5 állt az eredményjelzőn. A folytatásban Nerea Pena vezérletével egy remek periódust produkálva léptünk el horvát ellenfelünktől (9:5). Az előny közte hat is lehetett volna, ám 13:8-nál nem jött az újabb találat, a Podravka pedig igyekezett megfogni a meccset. Az első játékrészben Dejana Milosavljevic és Aneja Beganovic játéka is okozott némi fejfájás. A 24. percben már csak kétgólos volt az előnyünk (14:12). A félidőt jelző dudaszóig sikerült újabb találatokat jegyezni, ám a Podravka még nagyon is meccsben volt (18:14).

2. félidő: A fordulás után Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla révén is csak a rontott lövések jöttek, a támadójátékunkban komoly hullámvölgy jelentkezett, melyet Dijana Mugosa és Aneja Beganovic góljaival ki is használtak a vendégek (20:19). Tor Odvar Moen időt kért, de a vendégek így is egyenlítettek, sőt a 40. percben a vezetést is átvették. (20:21). Végül 22:24-es állásnál Silje Solberg helyére érkezett Szikora Melinda, és egy újabb időkérésre is szükség volt. Az egyenlítéshez kellett Andrea Kobetic duplája, valamint Camille Aoustin lerohanásból szerzett góljai (26:26). Ezek után a francia rontott hétméterese nem jött jókor, de Tomori Zsuzsanna góljával és Szikora Melinda védéseivel ismét megvolt az előny (27:26). A vendégek közel nyolc percen át gólképtelenek voltak, a 6:0-s periódust pedig Aneta Benko takélata törte meg az 55. percben (30:27). Ehhez persze kellett egy túlzónak ható játékvezetői döntés, Tomori Zsuzsanna kiállítása is. Az utolsó négy lövésünk egyaránt rontott volt, így 30:29-nél ismételten emberhátrányban játszva a Podravka kezébe adtuk a pontszerzés lehetőségét, amit Aneta Benko ki is használt (30:30).

Az első játékrészben hat góllal is vezethettünk volna, de hagytuk felzárkózni az ellenfelet. A szünetben ritmust vesztettünk, és Nerea Pena kreatív játékhívásai nélkül nehezen álltunk fel. Ekkor már hátrányban voltunk, de sikerült a fordítás. A négygólos előnyt azonban nem tudtuk megőrizni, ami által a Podravka fontos ponttal távozott a Kiss Szilárd Sportcsarnokból. Folytatás szerdán, hazai pályán a Győr ellen.

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): „Egy picit értetlenül állok most itt, nem igazán értem a hullámzó teljesítmény okát. Ritmust vesztettünk a szünetben, de két beállós játékra váltva visszakapaszkodtunk.  A végén két kétperces kiállítást is kaptunk, ez szó szerint kivégzett bennünket. Ezeket a döntéseket erősnek ítélem. Úgy is nézhetjük, hogy kétgólos hátrányból jöttünk vissza, és szereztünk egy pontot. Az a típusú ember vagyok, aki sosincs nagyon elkeseredve, de a fellegekben sem jár. Ez most így alakult, megyünk tovább.

Nenad Smiljanec (Podravka - edző): A Siófok ma bebizonyította, hogy tényleg egy topcsapat. A szurkolóik elképesztőek, az aréna atmoszférája hihetetlen. Ami a mérkőzést illeti, az első játékrészben túlságosan is tiszteltük őket. A szünetben ezt megbeszéltük, váltanunk kellett. Nagy ritmust diktáltunk, ez láthatóan nem is ízlett a hazaiaknak. Nagyon elégedett vagyok, jövő héten szeretnénk nyerni hazai környezetben

Tomori Zsuzsanna (Siófok – MVP): Lassan kezdtük a másodi félidőt, úgy érzem, hogy egy picit belefáradtunk ebbe a sorozatterhelésbe. Sokszor csak passzolgattunk, nem törtünk rá a falra és csak passzívnál lövöldöztünk. Egy teljes negyedóra kiesett, de ekkor már hátrányban voltunk. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de nem is kaptunk ki. Ezt a második félidőt vissza kell néznünk. Nincs idő szomorkodni, tovább kell lépni, és készülni a folytatásra, hiszen jön a Győr elleni rangadó.