EHF-kupa: Döntetlen a finálé első meccsén!

2019 máj 05
2690 Megtekintés
EHF-kupa: Döntetlen a finálé első meccsén!
Ellentétes félidők után remek idegenbeli eredményt értünk el Dániában az EHF-kupa fináléjának első összecsapásán. Folytatás jövő szombaton, hazai környezetben… 

1. félidő: Nem indult jól a döntő első felvonása, ugyanis Kobetic vezető góljára zsinórban négy hazai találat érkezett (4:1). Sanna Solberg ellenállhatatlan volt, testvére Silje Solberg pedig nem tudott mit kezdeni a lövéseivel, így a tízedik percben már négygólos volt a norvég szélső, csakúgy, mint az Esbjerg előnye (6:2). Tor Odvar Moen időkérése és Estelle Nze Minko pályára küldése azonban segített (6:5). Az egyenlítés azonban nem jött össze, Simone Böhme ellépte az ziccert, a hazaiak pedig büntettek hétméteresből és a szélről egyaránt (8:5). Az első játékrész hajrájában 10:7 után egy közel nyolcperces hazai gólcsend következett, amit Estelle Nze Minko és Andrea Kobetic góljaival kihasznált csapatunk (10:10). Az utolsó két perc viszont megint a dánoké volt, Sanna Solberg hibátlan lövő százalékkal, hat góllal zárta az első játékrészt (12:10).

JP PHOTO

2. félidő: A fordulás után kihasználatlanul hagytunk egy emberelőnyt, ám Katarina Jezic góljaival tartani tudtuk a lépést (15:13). Kettős, majd szimpla emberhátrányban Silje Solberg mutatott be három (!) védést, majd teljes létszámban Andrea Kobetic és Simone Böhme találatai értek egyenlítést (15:15). Az Esbjerg góltalanságát Miraye Gonzalez használta ki, átlövőnk negyedik gólja pedig 0:1 után újra vezetést ért (15:16). A hazaiak Kristine Breistol révén kilenc perc után találtak be újra, de Solberg védései, és elől a társak góljai azt eredményezték, hogy lépésről lépésre növelni tudtuk a két csapat közötti különbséget (16:20). A mérkőzésen egyébként rengeteget próbálkozó, és sokat rontó klasszis, Estavana Polman találataival lőtávon belül tudott maradni az Esbjerg (19:21). Az egymást követő kiállítások megtörték a ritmust, az utolsó nyolc percben gólképtelenek maradtunk. Végül Kristina Liscevic időntúli hétméterese volt az utolsó momentum, amivel a Team Esbjerg kiegyenlített (21:21).

Edzői szemmel

Jasper Jensen (edző – Team Esbjerg): „A mérkőzés fordulópontja 15:12-nél következett be, amikor is egy kettős emberelőnyt kihasználatlanul hagytunk. Ellenfelünk felzárkózott, és váltani tudott. Ellenben pozitív, hogy négygólos hátrányból is képesek voltunk visszajönni. Talán az előny most a Siófoknál van, de tudunk még fejlődni, várjuk a visszavágót.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Ha egészében nézem a mérkőzést, akkor elégedett vagyok. A találkozó eleje a hazaiaké volt, később azonban magunkra találtunk, és remek periódusokat futottunk. A védekezésünkre nagyon büszke vagyok, hiszen 21 gólon tartottunk egy remek csapatot. A hajrát azonban egy kicsit sajnálom a sok kiállítás megtörte a ritmusokat, az emberhátrányokból nem jöttünk ki jól. Összességében ez egy jó első meccs volt.”