EHF-kupa győztes a Siófok KC!

2019 máj 11
4771 Megtekintés
EHF-kupa győztes a Siófok KC!
A visszavágón 26:21-re legyőztük a Team Esbjerg csapatát, így 47:42-es összesítéssel történetünk során először hódítottuk el az EHF-kupát. A sorozat gólkirálynője Andrea Kobetic lett 75 góllal. Klubtörténelmet írtunk!

1. félidő: Ahogyan az első mérkőzésen (Sanna Solberg), úgy most a visszavágón is volt egy Esbjerg játékos Estavana Polman személyében, aki nagyon bekezdett (1:3). Szerencsére azonban a válasz nem maradt el, egy 5:1-es sorozat és remek Estelle Nze Minko megmozdulások után átvettük a vezetést (6:4). A két csapat fej-fej mellett haladt, mikor Camille Aoustin emberhátrányban lőtt gólt, ami ismételten vezetést ért (7:6). A dánok többször egyenlítettek, végül 8:8 után Andrea Kobetic, Katarina Jezic és Simone Böhme révén először vezettünk több góllal (11:8). Az első játékrész hajrája sok játékmegszakítást , és Andrea Kobetic találatokat hozott. Így alakult ki a 14:10-es félidei eredmény.

2. félidő: Ahogyan az első, úgy a második játékrészt is az Esbjerg kezdte jobban, a helyzeteink rendre kimaradtak, ráadásul két emberelőnyt és egy hétméterest is eltékozoltunk (15:13). A 40. percben újból megvolt a négygólos különbség Estelle Nze Minko és Andrea Kobetic találatai után (18:14). Harmadik nekifutásra aztán hétméteresből is eredményesek voltunk, így először volt ötgólos differencia a két csapat között (19:14). Itt azonban nem állt meg a csapat, Silje Solberg fantasztikus bravúrja után Miraye Gonzalez, majd Estelle Nze Minko és Katarina Jezic is gólt lőtt (22:14). A lányok fél kézzel megfogták a serleget, és nem is engedték el azt. Abban, hogy megmaradjon az előny hatalmas szerepet vállalt a gólvonalra csereként érkező Denisa Dedu. Az Esbjerg a hajrában közelebb jött, de végül 26:21-re nyertünk, ezzel elhódítva az EHF-kupa serlegét. A finálé MVP-je Estelle Nze Minko lett, Andrea Kobetic pedig 75 találattal a sorozat gólkirálynője. KLUBTÖRTÉNELMET ÍRTUNK!

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): "Nem szeretnék elemzésekbe bocsátkozni, egyszerűen nagyon boldog vagyok. Elértük a célunkat, megnyertük az EHF-kupát! Fantasztikus este volt ez a mai, a szurkolók előtt pedig le a kalappal. Kezdődjön az ünneplés..."