EHF-kupa: Megvan a továbbjutás!

2020 feb 02
3197 Megtekintés
EHF-kupa: Megvan a továbbjutás!
Csapatunk idén is ott lesz az EHF-kupa egyenes kieséses szakaszában, miután a csoportkör 5. fordulójában ismételten a dán Köbenhavn fölé kerekedett. A továbbjutás tehát megvan, a csoportelsőséget pedig az utolsó játéknapon szerezhetjük meg.

1. félidő: Roppant szoros első félidőt láthattunk, kétgólos különbség is csak 6:4-nél volt a Köbenhavn javára. Hol az egyik, hol pedig a másik fél került előnybe, de a vezető találat után mindig egy egyenlítő gól következett. Csapatunk játékán érződött a fáradtság, lassan, és körülményesen kézilabdáztunk. Ráadásul a pad és a keret is szűkös volt, mely aggodalomra adott okot a folytatást illetően. Míg nálunk a játékmester Nerea Pena hiányzott, addig hazai oldalon a leggólerősebb játékos, Mia Rej nézte a társakat a lelátóról (15:15).

2. félidő: A fordulást követően érezhetően sikerült ritmust váltanunk, de 19:17-nél újra a dánok vezettek kettővel. Végül a 45. percben Janjusevic góljánál vettük át a vezetést (20:21). Meglépnünk azonban nem sikerült, előnyünk csak az utolsó percben vált kétgólossá. A második játékrészben Kobetic (7 gól), Jezic (4) és Janjusevic (2) állt a csapat élére. A három játékoson kívül csak Niombla tudott gólt dobni, de még milyen fontosat. A francia találata ugyanis 26:27-es vezetésnél érkezett. A hazaiak végül góllal, de pont nélkül zárták a meccset (27:28).

Dániai győzelmünkkel biztossá vált a továbbjutás, a csoportelsőséget viszont csak az utolsó játéknapon szerezhetjük meg. A sorozatterhelés csütörtökön folytatódik, ekkor kerül ugyanis megrendezésre a DKKA elleni elhalasztott hazai bajnoki.  

Edzői értékelés

Claus Mogensen (Köbenhavn - edző): A vereség ellenére nagyon elégedett vagyok csapatom mai teljesítményével. Végig sikerült koncentráltan és jó dinamikával kézilabdáznunk. A támadójátékunk kifejezetten tetszetős volt. A mérkőzést megelőzően egy kissé féltettem a csapatot, hiszen az egyik legfontosabb játékosunk Mia Rej hiányzott. De így is mérkőzésben tudtunk maradni, ez az egyik legfontosabb dolog. Ellenfelünkön érződött a fáradtság, illetve a pad rövidsége, nálunk pedig sok fiatal kapott ma lehetőséget. A teljesítményükkel összességében elégedett vagyok. Úgy gondolom, hogy a Siófok a rutinjával nyerte meg ezt az összecsapást. Ha az Esjberg elleni rangadón is így kézilabdázunk, akkor elégedett leszek.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Az első félidővel nem vagyok kibékülve. Körülményesek és lassúak voltunk, így a szünetben erőteljesen kellett hallatnom a hangomat az öltözőben. Szerencsére tempót tudtunk váltani, a folytatásban harapósabban kézilabdáztunk. Egy nagyon kemény meccset sikerült megnyernünk, mely hatalmas fontossággal bírt a csoportelsőség szempontjából. Az utolsó mérkőzésen csak rajtunk áll a siker. Solberg ma remekül védett, Kobetic pedig újra megmutatta, hogy egy igazi klasszis. Amikor kellett, akkor a csapat élére tudott állni. Mindenki tette a dolgát, miközben érződött a fáradtság, és az immár másfél hónapja tartó megállás nélküli sorozatterhelés. A szurkolóink előtt pedig ezúttal is le a kalappal. Nem tudunk olyan messzire utazni Siófoktól, hogy ők ne legyenek ott, meghódítják egész Európát!