Elbukott bronzcsata Érden

2019 már 06
1766 Megtekintés
Elbukott bronzcsata Érden
Hatalmas iramú, és feszült hangulatú mérkőzésen kijött a sorozatterhelés, avagy a második játékrészben fordított az Érd, mely ezzel megnyerte a bronzcsatát, és megelőzte csapatunkat a tabellán.

1. félidő: Az első percekben gólra gól volt a válasz, az Érd 4:4 után viszont kétgólos előnyre tett szert Lassource remeklésének köszönhetően (6:4). Ezek után Böhme és Kobetic gólja kellett az egyenlítéshez, majd újra és újra hazai előnyt könyvelhettünk el 8:7-ig, amikor is fordult a kocka, és egy 0:4-es roham után először vezettünk hárommal (8:11). Krpez csupán három gólt lőtt az első játékrészben, de Lassource és Tóth remekelt, így mindig volt visszaút a hazaiaknak. Jezic egészen hatékonyan játszott, hat gólt lőtt az első felvonásban, de így is csak egygólos előnnyel megettünk a szünetre, ugyanis 12:15-nél emberelőnybe került az Érd, és ezt ki is használta Szabó Edina csapata Lassource és Krpez révén (14:15).

2. félidő: A szünetben remek cserének bizonyult a gólvonalon Foggia, aki ziccerek sokaságát, és hétmétereseket fogott a második játékrészben, ezzel nagyban hozzájárulva a fordításhoz. A két együttes fej-fej mellett haladt, miközben Krpez révén is megérkeztek a gólok, míg nálunk ezúttal nem volt igazi vezérünk a pályán. Nze Minko és Kobetic mellett Aoustin is gyenge napot fogott ki, illetve látszott a csapaton a sorozatterhelés, a fáradtság, a hétfői hazaérkezés Norvégiából. A két gárda 22:22-ig fej-fej mellett haladt, döntetlen azonban utoljára ekkor volt az állás. Eztán két góllal is ellépett a hazai alakulat, és bár volt lehetőség az egyenlítésre, de az nem jött össze, Foggia a gólvonalon roppant hatékony volt. A kimaradt hétméteresek, és a kihasználatlan emberelőnyök nem fértek ma bele, 25:24 után zsinórban három hazai találatot láthattunk, amivel el is dőlt a bajnoki pontok sorsa. A végjátékban közte öt is volt, végül az utolsó gólt Gonzalez szerezte volt csapata ellen (30:26).

Az elbukott rangadó, a zsinórban elszenvedett kettő vereség egyben azt is jelenti, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Edzői szemmel

Szabó Edina (edző – Érd): ”Nagyon büszke vagyok a lányokra, léptünk egyet előre. Az első másodperctől láttam, hogy mennyire akarják ezt a győzelmet. A második félidőben nagyszerűen teljesítettünk, ennek pedig győzelem lett a gyümölcse. Köszönjük a nagyszerű hangulatot a közönségnek.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Két döntő befolyásoló tényezője volt a mai mérkőzésnek. Az egyik, hogy a hazaiak talán jobban akarták a győzelmet, valamint frissebbek is voltak. Egy ideje háromnaponta játszunk, rengeteg hibával kézilabdáztunk. Ma az Érd volt a jobbik csapat”

Borítókép: Török Attila (nso.hu)