Ezüstérem Kaproncán, Holta lett a gólkirály

2021 aug 28
2040 Megtekintés
Ezüstérem Kaproncán, Holta lett a gólkirály
Szombat este az RK Krim Mercator ellen nem tudtuk megismételni az RK Podravka Vegeta elleni teljesítményt, így ezüstéremmel zártuk az 15. Josip Samarzija Bepo Emléktornát, melynek gólkirálya Malin Holta lett.

1. félidő: Kiss Nikolett és Malin Holta egyaránt remekül kezdte a mérkőzést, a két csapat 7:7-ig fej-fej mellett haladt, az állás azonban utoljára ekkor volt egyenlő. A 20. percben még látótávolságon belül voltunk (14:12), de két 3:0-s periódus közé mindössze egyetlen egy gólt tudtunk szúrni. Az RK Krim Mercator ellépett (20:13), a hétgólos különbség pedig a szünetre is megmaradt (21:14).

2. félidő: A fordulás után jól kezdtünk (21:16), öt percen át gólt sem kaptunk, de ezt követően már a fáradtság jelei mutatkoztak, ritmust és ütemet vesztettünk. A 43. percre fordulva tízgólosra duzzadt a különbség, melyet már nem is tudtunk visszahozni. Az RK Krim Mercator magabiztos játékkal, remek teljesítménnyel, megérdemelten nyerte meg a kaproncai tornát (36:24).

A torna gólkirálya Malin Holta (Siófok KC) lett 19 találattal, míg a legjobb játékosnak járó elismerést Tjasa Stanko (RK Krim Mercator) kapta. A legjobb kapusnak járó elismerést pedig Barbara Arenhart (RK Krim Mercator) zsebelte be.

Danyi Gábor (vezetőedző – Siófok KC): „Egy félidőn át remekül helytálltunk, de egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a Ljubjana egy jobb csapat. A különbség a második félidőben látszott igazán, amikor már fáradtunk, és nem bírtuk tartani a ritmust. Összességében viszont úgy gondolom, hogy ez a torna remekül szolgálta a felkészülésünket, hiszen tegnap hatvan percen át remekül játszottunk, és legyőztünk egy nagyon erős csapatot, mely idén is a Bajnokok Ligájában fog szerepelni. A második helyen végezni egy ilyen rangos nemzetközi tornán jó eredmény. Holnap pihenünk, hétfőn pedig innen folytatjuk.”