Ezúttal Kobetic volt a csapat vezére

2019 okt 13
1300 Megtekintés
Ezúttal Kobetic volt a csapat vezére
Vasárnap este előrehozott mérkőzésen léptünk pályára az újonc Szombathely vendégeként, és szereztük meg szezonbéli negyedik győzelmünket egy végig jó iramú mérkőzésen.

1. félidő: Biljana Bandelier találataival indult a mérkőzés, de Andrea Kobetic ezen az estén tarthatatlan volt, így viszonylag hamar meg is volt a válasz és a fordítás is. Szép fokozatosan építettük az előnyt, a félidő felénél 6:10 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés ezen periódusában Katarina Jezic is nagyon élt a pályán, ahhoz pedig hogy a 21. percben közte hét legyen, kellettek Szikora Melinda védései is (8:15). Az első játékrész utolsó nyolc perce Varga Nikolett megmozdulásai révén maradt emlékezetes. A korábbi SKC-játékos ötször is a kapuba talált, ezzel mérkőzésben tartva csapatát, megakadályozva azt, hogy a különbség tovább nőjön (14:19).

2. félidő: A fordulás után egy 0:5-ös szériával nyitottunk, ami után tízgólos különbségnél Marosán György rögvest időt is kért (14:24). Szikora Melindát egy rossz megmozdulás után ápolni kellett, és mivel Silje Solberg betegség miatt el sem utazott a csapattal, így a fiatal utánpótlás-válogatott kapuvédő, Csapó Kincső kapott lehetőséget. Ivana Mitrovic és Biljana Bandelier vezérletével próbált közelebb kerülni a hazai csapat, de minden egyes zárkózási kísérletre volt válasz, így a két csapat közötti különbség stagnált, és végül meg is maradt (26:36).

A héten tehát két mérkőzésen négy pontot szereztünk az újoncok ellen idegenben. A Szent István SE elleni hétközi összecsapás után a Szombathely ellen is győztünk. Folytatás jövő szombaton az Alba FKC ellen hazai környezetben.

Edzői értékelés

Marosán György (Szombathely): Pár hete tizenkilenc góllal kaptunk ki Siófokon, most pedig tízzel. A csapatom játékán érzékelhető a fejlődés, végig jó tempóban tudtunk játszani az EHF-kupa címvédője ellen. Az igazán fontos mérkőzések a számunkra csak ezután következnek, a formánkat is igyekeztünk ennek tükrében időzíteni. Varga Nikolettnek külön gratulálok a mai teljesítményéhez.

Tor Odvar Moen (Siófok): Kemény mérkőzésre számítottam, a hazaiak játéka ugyanis javuló tendenciát mutatott az elmúlt hetekben. Egy nagyon intenzív és parázs összecsapáson vagyunk túl, végig nagy tempóban kézilabdázott mindkét csapat. Amikor ilyen komolyan veszünk egy találkozót, és ilyen fordulatszámon játszunk, akkor idővel érvényesül az, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Ez ma is így történt, tetszett, amit láttam.

Csapó Kincső (Siófok): A mérkőzés első perceiben egy kissé nehezebben vettük fel a ritmust, de a védekezésünk rendben volt, ahogyan a kapusteljesítmény is Sziki által. Amikor kellett, akkor gyors gólokkal operáltunk, ennek köszönhetjük ezt a szép győzelmet. Külön örömöt jelent a számomra, hogy lehetőséghez jutottam.