Fantasztikus győzelemmel kezdtük az EHF-kupát

2020 jan 05
2409 Megtekintés
Fantasztikus győzelemmel kezdtük az EHF-kupát
A játék minden elemében a dán Köbenhavn fölé kerekedtünk az EHF-kupa csoportkörének 1. fordulójában. Az egyaránt sérült Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla hiányát elbírta a csapat, melynek vezére ezúttal a 11 gólig jutó Nerea Pena és a fantasztikusan védő Szikora Melinda volt.

1. félidő: Vendég oldalon Nüsser kezdett remekül, de szerencsére Pena és Jezic is elkapta a fonalat, így többszöri dán előnyt követően sikerült a fordítás. 7:5-ös SKC vezetésnél a 9. percben a vendégek edzője Mogensen kért időt. Ekkor fel is jött a Kobenhavn 8:8-ra, de egy 3:0-s széria után ismételten megvolt az előny (11:8). Aoustin rontott lövés nélkül játszott, a vendég gólcsend pedig hatpercesre duzzadt, miközben a felek közti különbség tovább nőtt (13:8). Az 5:0-s sorozatot Blohm találata zárta le, és két hétméteres, valamint egy kiállítás után a 25. percre feljöttek a dánok Mia Rej vezérletével (15:13). Az akkor már négygólos Jezic helyére Drabik érkezett remek lendülettel. Két gólja után az amúgy 40 százalékos hatékonysággal védő Szikora jegyzett egy egészpályás (üreskapus) találatot, ami az első játékrész utolsó momentuma volt (17:13).

2. félidő: A fordulást követően egy pillanatra úgy tűnt, hogy az öltözőben maradtunk, de akkor, amikor kellett Pena a csapat élére állt, és pár perc leforgása alatt négy gólt helyezett el Milling hálójában (22:16). Drabik újabb találata után Mogensen kért időt, kapust is cserélt, Hjertner pedig megtörte az ismételten hosszúra nyúló, hatperces gólcsendet (23:17). A hajrára Solberg jött Szikora helyére, csapatunk pedig mind védekezésben, mind pedig támadásban a fáradtág jeleit mutatta. Nyolcgólos hátrányát a Köbenhavn meg is felezte (27:23). De szerencsére csak egy hullámvölgyről volt szó, melyen sikerült átlépni, és ekkor még nem is sejtettük, hogy a 49. percben Mogensen utolsó időkérése előtt már láttuk a vendégek utolsó gólját. A hajrában a Köbenhavn teljesen szétesett, gyors góljaink demoralizálólag hatottak. Az utolsó tíz percet 9:0-val abszolváltuk, a vége kiütés lett (36:23).

Megvan tehát a csoportkör első győzelme, csakúgy, mint a kvartett másik meccsén Podravka Vegetának. Folytatás szerdán 18 órakor a bajnokságban, hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen.

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy foghíjas kerettel is ilyen fantasztikus kézilabdát tudtunk nyújtani. Mindenre találtunk megoldást, és előtérbe tudtak kerülni olyan játékosok is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ki kell emelnem Mazák-Németh Csillát, aki ma elképesztően nagyot küzdött és játszott védekezésben. Miközben ezt kimondom, libabőrös vagyok. Sok jó teljesítmény volt ma, Nerea Pena és Szikora Melinda játéka is kulcs volt. Itt vagyunk, számolni kell velünk, ezt ma bebizonyítottuk.

Claus Mogensen (Köbenhavn - edző): Ma valahogy semmi sem működött. A Siófok a nagy hiányzói ellenére megmutatta, hogy miért címvédő, és esélyese idén is ennek a sorozatnak. A játék minden elemében felülmúltak minket, hazai pályán majd megpróbálunk javítani ellenük.

Nerea Pena (Siófok – MVP): Nagyon jó ez a pillanat, át kell élni, boldog vagyok. Jól dolgoztunk, csapatként mutattuk meg, hogy milyen erősek is vagyunk a hiányzó kulcsembereink ellenére.

Szikora Melinda (Siófok – kapus): Mi sem gondoltuk, hogy ilyen jól alakul majd ez a mérkőzés, hiszen két kulcsjátékosunk is hiányzott. Niombla tegnap dőlt ki, így az utolsó pillanatban át kellett alakítanunk a taktikát. Pena jól mozgatta a csapatot, és acélos volt a védekezésünk is. Összességében ez egy jó nyitány volt a számunkra.
Fotók: Németh András