Fél lábbal újra az elődöntőben

2020 már 01
2034 Megtekintés
Fél lábbal újra az elődöntőben
Ellentétes félidőket hozott a Kastamonu Belediyesi GSK elleni EHF-kupa negyeddöntő első felvonása, melyet gólzáporos első játékrész után magabiztosan nyertünk meg idegenben. Asli Iskit ellenünk is megszórta magát, tíz gólig jutott, de ez csak szépségtapasz volt a törököknek.

1. félidő: Igazi gólzáporral és nagy rohanással indult a mérkőzés, a 6. percben Niombla rontott büntetője, majd Seric gólja után már 5:5 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Jezic maradt a földön fájdalmas tekintettel, de mint később kiderült szerencsére nem volt komoly a baj. A horvát beálló ugyanis egy lélegzetvételnyi pihenő után vissza tudott térni. A társak viszont addig is megállás nélkül robogtak tovább. Aoustin trükkös hát mögötti gólja megér egy külön kiemelést (8:11), a gólok pedig csak úgy sorjáztak egymás után. Olyannyira, hogy 8:14-es állásnál Hakan Günal időt is kért. A két kapuvédő közötti különbség is nagy volt, Szikora megint remek napot fogott ki (9:16). Kobetic és Hársfalvi góljaival 3:0-ra nyertünk meg egy emberhátrányos szituációt, aminek a végén tízgólosra nőtt az előnyünk (9:19). A csarnokot Szikora védései halkították el újra és újra, miközben elöl a társak folytatták a gólzáport (9:21). Ekkor a hazaiak mestere újra időt kért, de a szünetben így is tizenkét gólos volt az előny (12:24).  

2. félidő: A folytatásban aztán rengeteg volt a játékmegszakítás, folyamatos játékra csak elvétve volt lehetőség, így a magabiztos előny mellett nem csoda, hogy csapatunk ütemet és ritmust vesztett. A 40. percben még megvolt a szünetben fennálló különbség (18:30), de végül Iskit, valamint Seric vezérletével visszakapaszkodtak a hazaiak tízen belülre (22:31). A sok rontott ziccer és kapufa ellenére előnyünk végig magabiztos maradt. Köszönhetően többek között Aoustin nagyszerű helyzetkihasználásának. Francia szélsőnk a második játékrészben hat gólig jutott, összességében pedig nyolccal zárt. Az utolsó másodpercekben újra visszajött tíz gólon belülre a Kastamonu, de előnyünk a jövő szombaton esedékes visszavágó előtt így is magabiztos (29:38).

Edzői értékelés

Hakan Günal (Kastamonu - edző): Az első játékrészben nem tudtunk mit kezdeni a vendégekkel, klasszis kézilabdát mutattak. A szünetben változtattunk a felállásunkon, és megbeszéltük, hogy a mérkőzésnek még nincs vége. Aminek örülök, hogy a fordulást követően nagyobb csatára tudtuk késztetni ellenfelünket. Minden tiszteletem az övék, nagyon jó és hatékony csapatot alkotnak.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Ez egy olyan találkozó volt, melyet már az első félidőben el lehetett dönteni. Komoly játékot és magas sebességi fokozatot mutattunk ellenfelünknek. A folytatásban viszont kiengedtünk, de így is örülök a látottaknak és az eredménynek. A hazai csapat előtt viszont megemelem a kalapomat, hiszen ekkora hátrányban sem adták fel. Sem a pályán, sem pedig a lelátón. Nagyszerű szurkolóik vannak, akik végig buzdították a csapatukat.