Fiatal norvég átlövő érkezik

2019 már 23
7105 Megtekintés
Fiatal norvég átlövő érkezik
A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy mindenben megegyezett Kjerstin Solassal. A 21 éves norvég balátlövő nyáron érkezik a Balaton-partjára.

Kjerstin személyében egy fiatal tehetséges norvég játékossal erősítettünk. Vezetőedzőnk, Tor Odvar Moen külön kérésére igazoltuk le." – nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Kjerstin leigazolás egy izgalmas befektetés a részünkről. 18 évesen mutatkozott be a norvég nemzeti csapatban, de aztán keresztszalag-szakadást szenvedett. Az idei évben tért vissza, kezd játékba lendülni. Nagy lövései vannak, jól találja meg a kapcsolatot a beállósokkal. Emlékszem, hogy amikor bemutatkozott a felnőtt válogatottban, akkor több nagy klub is le akarta igazolni őt Európában. A sérülése után megakadt ez a folyamat, én viszont úgy érzem, hogy egy olyan játékost sikerült megszereznünk, aki sokak számára meglepetést fog okozni.” – értékelte elégedetten a fiatal norvég megszerzését Tor Odvar Moen.

A fiatal balátlövőt Skype-on sikerült elérnünk – „Még egy év van hátra a szerződésemből, de mindenképpen szerettem volna váltani. Először Dániában gondolkodtam a nyelvi nehézségek elkerülése végett, de a menedzserem azt mondta, hogy a Siófok és Moen edző érdeklődik utánam. Számomra fontos tényező, hogy a vezetőedzővel egy nyelven tudok kommunikálni, valamint az is, hogy a játékosok többsége beszél angolul. Régebben játszottam már ellenük (Larvik) és sok pozitív dolgot hallottam róla (Moen), így  nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát Siófokon. Már 4 éve a Tertnesben kézilabdázom. Egy évet sajnos ki kellett hagynom egy térdsérülés miatt, de az idén visszatértem és rendszeresen játszom. Érmet még nem sikerült szerezni a bajnokságban, a kupában viszont már gazdagabb lettem egy ezüstéremmel, épp a Larvik ellen játszottuk a döntőt.”