Fontos győzelem a Fehérvár ellen

2022 jan 22
1073 Megtekintés
Fontos győzelem a Fehérvár ellen
Szombat este a K&H Női Kézilabda Liga 12. fordulójában sérülések és megbetegedések miatt csak szűk kerettel tudtunk pályára lépni Alba Fehérvár KC ellen. Csapatunk azonban a rossz kezdés és a nehezítő tényezők ellenére így is szinte végig magabiztosan vezetett, és végül négy góllal nyert a szomszédvári megmérettetésen.

A mai mérkőzést Kiss Nikolett és Csapó Kincső sérülés, míg Lapos Laura, Simona Szarková, Sirián Szederke és Lakatos Rita megbetegedés miatt volt kénytelen kihagyni. Keretünket az ifjúsági csapatból egészítettük ki Krasznai Júliával és az abszolút újonc Karé Kamillával tizenkét fősre.

1. félidő: A találkozó első perceiben nem találtuk az ellenszert Triscsuk Krisztina lövéseivel szemben (2:4). A vendégek jól kezdtek, de hamar hullámvölgybe kerültek. Andela Janjusevic vezérletével fordítottunk, helyén volt a védekezésünk, Maja Vojnovic neve mellett is egyre csak gyarapodtak a védések (8:4). Boris Dvorsek időt kért, Triscsuk Kristzina pedig megtörte a vendég gólcsendet, de a két csapat közötti különbséget így is tovább tudtuk növelni (14:8). Az első félidő hajrájában három kétperces kiállítást is összeszedtünk, de előnyünkből így is sikerült öt gólt megtartanunk a szünetre (17:12).

2. félidő: Katarina Jezic (6/6) és Simone Böhme (6/7) támadásban szinte tökéletes mérkőzést produkált, a Fehérvár pedig sokáig nem is tudott négy gólnál közelebb zárkózni (24:19). A második játékrész közepén mindkét csapat hullámvölgybe került, volt egy hatperces periódus, mely mindössze egyetlen egy gólt hozott (25:19). Az 50. percben aztán egy 3:0-s periódus után az Alba 25:22-re zárkóztak, de nem remegett meg a kéz, volt válasz. Utasi Linda találatát Katarina Jezic és Simone Böhme gólja fogta közre, majd Andela Janjusevic is betalált (28:23). A közvetlen hajrában Krasznai Júlia csereként beállva másodszor is hétméterest hárított, eloszlatva ezzel a Fehérvár minden reményét. A találkozó legeredményesebb SKC-játékosa, és egyben a mérkőzés MVP-je a kilenc gólig jutó Andela Janjusevic lett (30:26).  

Uros Bregar: Értékes győzelmet arattunk. Nagyon sok hiányzónk volt ma sérülés és betegség miatt, de az egészséges játékosok extra teljesítményt nyújtottak. A kapusok nagyon jó teljesítmény nyújtottak, a kapus edzőnk, Pastrovics Melinda nagyon jó munkát végez a fiatal kapusokkal. Ebből a győzelemből építkezünk, remélem, hogy minél hamarabb teljes lesz a keret. 

Boris Dvorsek: A Siófok megérdemelten nyert. Támadásban gyenge teljesítményt nyújtottunk.  Sok problémát okozott a covid az elmúlt hetekben, ez ma látszott a csapat teljesítményén.