Fontos győzelem Dunaújvárosban

2021 okt 16
1524 Megtekintés
Fontos győzelem Dunaújvárosban
A K&H Női Kézilabda Liga 10. fordulójának előrehozott összecsapásán fontos győzelmet arattunk Dunaújvárosban, miután a második játékrészben a kilenc gólig jutó Wald Kíra vezérletével fordítottunk.

1. félidő: Nem indult jól a mérkőzés, így 5:2-es hazai vezetésnél Danyi Gábor időt kért. Rengeteg technikai hibával kezdtünk, sok volt az eladott labda, és Bulath Anita gólerős játéka is sok fejtörést okozott. Ellenben Csapó Kincső bravúrjai nagyon kellettek ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség a félidő felénél (8:4). A 22. percre aztán egy gólra zárkóztunk, Katarina Jezic találata után Vágó Attila kért időt (10:9). Az első félidő hajrájában Simona Szarková egyenlített (13:13), de Krupják-Molnár Beatrix révén DKKA vezetéssel mentek a csapatok a szünetre (14:13).

2. félidő: A fordulás után Simona Szarková egyenlített, majd a DKKA hétméterest hibázott, Such Nelli pedig emberhátrányban volt eredményes (14:15). Hiába kezdtük a második játékrészt 0:3-al, Vágó Attila csapata visszajött és újra és újra egyenlíteni tudott (18:18). 18:21 és egy újabb időkérés után azonban már nem tudott megújulni az Újváros, Wald Kíra zsinórban háromszor volt eredményes, ami után hat gólra nőtt a különbség (18:24). Saját nevelésű fiatal szélsőnk 9/9-el, hibátlan lőlappal zárta az összecsapást, melynek a hajrájában nem kellett izgulnunk. A 10. forduló előrehozott összecsapásán fontos és magabiztos győzelmet arattunk (26:32).

Danyi Gábor (vezetőedző – Siófok KC): „Örülök a győzelemnek, ránk fért már ez a siker, miután nem kezdtük jól a szezont. Végig jó mentalitással kézilabdáztunk, de igazság szerint ennél lényegesen jobban kell a folytatásban játszanunk. A két ponton túl a lélektani rész is nagyon fontos, le kell vetkőznünk a görcsösséget, hogy önbizalommal mehessünk tovább. Nem szeretek kiemelni senkit, hiszen csapatként vesztünk és nyerünk, de Wald Kíra mai teljesítménye mellett nem mehetek el szó nélkül.”