Gólzáporos győzelem idegenben

2021 jan 30
2002 Megtekintés
Gólzáporos győzelem idegenben
A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában magabiztos, nagyarányú győzelmet arattunk az Alba Fehérvár KC vendégeként.

1. félidő: Nagy tempó, rengeteg eladott labda, és sok technikai hiba jellemezte mindkét csapat játékát a mérkőzés elején. Egyik oldalon sem állt össze a védekezés, ráadásul a kapusok részéről is elmaradtak a bravúrok (7:7). Hazai oldalon Afentaler Sára, részünkről pedig Katarina Jezic kezdett igen gólerősen (9:11). A tempót és a védelmek hatékonyságát jelzi, hogy a 20. percben már 27 találat esett (12:15), az ezt követő öt percben pedig el is léptünk. Simone Böhme, Hársfalvi Júlia és Tamara Horacek is roppant pontos volt támadásban, egy 5:1-es periódus „végén”, 13:20-as mérkőzésállásnál pedig Józsa Krisztián kért időt. Az első játékrész hajrájában Kiss Nikolett és Tóth Gabriella is jó cserének bizonyult, így magabiztos előnnyel vonulhattunk a szünetre (17:23).

2. félidő: A fordulás után aztán gyorsan növelni tudtuk előnyünket, a 37. percre a különbség már közte tíz volt (19:29). Ennél közelebb már nem engedtük ellenfelünket, sőt előnyünket még növelni is tudtuk (23:35). Such Nelli ezúttal is remek cserének bizonyult, 5 gólt lőtt a második félidőben, de még nála is eredményesebb volt Kiss Nikolett, aki végül 9 találattal zárt. A mérkőzés hajrájában Juhász Fanni is betalált, aki ezzel így az Alba Fehérvár ellen megszerezte pályafutása első élvonalbeli találatát. A mai győzelem, és a különbség egy nagyszerű csapatmunka eredménye (30:45).   

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Mindkét oldalon volt jó pár hiányzó, és ez érződött is a csapatok védekezésén. Szeretem a gyors kézilabdát, ma ebből kaptunk ízelítőt. A mérkőzés összességében tökéletesen szolgálta azt, hogy formában maradjunk, és megőrizzük azt a ritmust, amit felvettünk az utóbbi hetekben.”