Győzelem a Metzingen ellen

2019 jan 12
3785 Megtekintés
Győzelem a Metzingen ellen
A Herning-Ikast után a Metzingent is legyőztük, avagy az EHF-kupa csoportkörének 2. fordulójában nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben. Nze Minko remekül kezdte a mérkőzést, Kobetic ezúttal is ellenállhatatlan volt, valamint Böhme is roppant gólerősen kézilabdázott ezen az estén.

1. félidő: Az első játékrészben 6 gólig jutó Kobylienska találatával rajtolt a mérkőzés, ám Nze Minko góljainak köszönhetően tartani tudtuk a lépést, sőt meg is fordult az eredmény. A hazai csapat 7:9-es állásnál háromszor is betalált zsinórban, így előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette (10:9). Nze Minko 6 gólja mellett a félidő hajrájában Kobetic is felzárkózott, és 7 találattal zárta az első etapot. Böhme is remekül értékesítette helyzeteit a szélről, így a félidőben nálunk volt az előny (13:17).

2. félidő: A szünet után növelni tudtuk a különbséget, 14:21-re is vezettünk, ám ezt az előnyt megtartani nem tudtuk. Ebben hathatós szerepe volt Hársfalvinak, aki többször is bevette a kapunkat. Szerencsére Kobetic és Böhme révén válasz is akadt, így a 45. percben 22:25 állt az eredményjelzőn, így még mindig volt előnyünk a hajrára. Kobetic idő közben újfent átlépte a tízgólos határt, és végül 13 találattal zárt. Magabiztos ötgólos előnyünket a végjátékban növelni tudtuk, így a dudaszó pillanatában 26:33 állt az eredményjelzőn. Ezzel megszakadt a Metzingen tizenöt meccses győzelmi sorozata, melyet az idei szezonban építettek fel minden sorozatot figyelembe véve.

Folytatás jövő szombaton hazai környezetben a svéd Savehof ellen. Hétközi bajnoki ezúttal nem lesz.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Nagyon örülök annak, hogy idegenben tudtunk nyerni, egy ilyen fantasztikus hangulatú teltházas mérkőzésen. Remekül kézilabdáztunk, kiváló egyéni teljesítmények voltak a pályán. Az elejétől fogva kézben tartottunk a mérkőzést, győzelmünk igazán nem forgott veszélyben. Köszönet minden siófoki szurkolónak, aki eljött, és elkísérte a csapatot ilyen messze. Minden elismerésem az övék!”

André Fuhr (Metzingen – edző): „Gratulálok a Siófoknak, fantasztikusan játszottak. Mindent megpróbáltunk, a kontrajátékra koncentráltunk, de sok hibát vétettünk, így be kell látnunk, hogy ebben ma ennyi volt.”