Győzelem a válogatott szünet után

2019 már 27
1887 Megtekintés
Győzelem a válogatott szünet után
A Békéscsaba magabiztos legyőzésével hangoltunk a hétvégi Győr elleni rangadóra a K&H női kézilabda liga 18. fordulójának szerda esti meccsén.

1. félidő: A két csapat mindössze 2:2-ig tudott fej-fej mellett haladni. Gonzalez remekül kezdte a találkozót, majd mindig volt valaki, aki magához ragadta a stafétabotot, avagy Kobetic hiányában nagyon szépen megoszlottak a gólok csapaton belül. Vendég részről Agbaba és Vukajlovic volt a legveszélyesebb, majd Walfisch is hozta a tőle megszokott nagy gólokat, ám Solberg remek védései összezavarták a foghíjasan felálló vendégeket.

Horváth Roland több kulcsjátékosát is kénytelen volt nélkülözni, a roppant fiatal kapusok előtt pedig nem akart összeállni a vendégek védekezése. A gólvonalon az első játékrészben debütált a mindössze 17 esztendős Csizmadia Fanni, miközben a két csapat közötti különbség egyre csak nőtt. Böhme, Jezic és Nze Minko is hozzátette a magáét, Janjusevic pedig csereátlövőként hozta a találatokat. A 20. percben már héttel vezettünk (15:8), ez a különbség pedig tízre nőtt, mire elértünk az első játékrész hajrájába. A gólszerzők közé Such is feliratkozott, a találkozó pedig az első felvonásban eldőlt (22:12).

2. félidő: A fordulást követően már egyik csapat sem rakott magas minőséget a pályára. Védekezésben, valamint a támadások befejezésében is lankadt a figyelem. Hol tízen belülre került a Békéscsaba, hol újra kétszámjegyű volt az előnyünk. Aoustin remek második félidőt zárt, a fiatal Wald Kíra pedig előbb büntetőből szerezte meg pályafutása első NB I-es gólját, majd akcióból is eredményes volt. A csereként beálló Elghaui számára is mérföldkő volt a mai meccs, harmadik találata egyben pályafutása 300. NB I-es gólja volt.. Végül a második játékrészt is megnyerve magabiztosan szereztük meg szezonbéli tizenkettedik győzelmünket (38:26).

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Nagyszerű visszatérés volt a válogatott hetek után, ilyenkor egy picit mindig trükkös a képlet, mivel hetekig nem edz együtt a csapat. Ezt viszont most jól megoldottuk. Az első játékrészben kifejezetten jól játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.”

Horváth Roland (edző – Békéscsaba): „Úgy gondolom, hogy az a szint, amit a Siófok képvisel, az számunkra ma erős volt. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy saját magunkhoz képest sem játszottunk jól, akkor nem feltétlenül vagyok elégedett.”