Győzelem és előzés a tabellán

2019 ápr 18
3037 Megtekintés
Győzelem és előzés a tabellán
A K&H női kézilabda liga 20. fordulójának csütörtök esti meccsén szoros első félidő után, a másodikban múltuk felül a Kisvárdát. Ezzel megvan a tizenharmadik bajnoki siker, és újra negyedikek vagyunk a tabellán.

1. félidő: Gonzalez révén siófoki góllal indult a mérkőzés, ám a folytatás az angolai irányító Guialo remekléséről szólt, aki pár perc alatt három gólt helyezett el Dedu hálójában (1:3). A védések nem, a vendég gólok viszont érkeztek, Radojevic is felvette a fonalat, így Tor Odvar Moen kénytelen volt időt kérni (4:8). Kobetic és Böhme vezérletével egy remek 5:1-es szériát futva 9:9-nél értük utol ellenfelünket. Ekkor már pályán volt a találkozót csereként kezdő Nze Minko, és Dedu is többször találkozott a labdával a gólvonal előtt. Végül a vezetést is átvettük, ám mindig volt válasza a Kisvárdának, így a szünetre döntetlen állással vonultak a csapatok (13:13).

2. félidő: A fordulás után az öltözőben maradtak a vendégek, és egy újabb 5:1-es széria után már 18:14-re vezettünk. Dévényi János időt kért, hét a hat elleni játékkal is próbálkozott, de nem sikerült közelebb lépni. A második játékrészben Dedu nagyon stabil volt a gólvonalon, mezőnyben pedig remekül megoszlottak a gólok. Böhme és Nze Minko volt a legveszélyesebb, a 43. percben pedig már 22:16-ra vezettünk. A különbséget egészen nyolcig növeltük, a hajráról pedig nem érdemes beszélni, hiszen nem sok kézilabdát hozott. Ellenben sok cserét, hibát és kihagyott helyzetet. A második játékrészben kis túlzással egy csapat volt a pályán, végül ötgólos magabiztos győzelemmel zártunk (26:21).

A megszerzett két pont egyben azt is jelenti, hogy visszavettük a tabella negyedik helyét, és közelebb léptünk a Győrtől vereséget szenvedő Érdhez. Folytatás szombaton, hazai pályán az Eszterházy ellen. A korábban tervezett 18 óra helyett 16 órai kezdettel!

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Reggel, amikor felkeltem, voltak rossz érzéseim. Tudtam, hogy egy nehéz összecsapás vár ránk az EHF-kupa után, hiszen ez a Kisvárda képes remek kézilabdát nyújtani. Kellett egy kis idő, amíg játékba lendültünk, a második félidő pedig már rendben volt. Jól fogott a kapusunk, összeállt a játék és már nem volt semmiféle probléma.”

Dévényi János (edző – Kisvárda): „Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, de a fordulás után előjöttek a már megszokottnak nevezhető hibák. Hullámvölgybe kerültünk, sokat hibáztunk, ezt pedig ellenfelünk nem hagyta kihasználatlanul. Sok sikert kívánok a Siófoknak, bízom benne, hogy megnyerik az EHF-kupát.”