Győzelemmel kezdtük az EHF-kupa csoportkörét

2019 jan 05
2611 Megtekintés
Győzelemmel kezdtük az EHF-kupa csoportkörét
Győzelemmel kezdtük az EHF-kupa csoportkörét Hektikus, és egyben mindkét oldalon rengeteg hibát hozó mérkőzésen kerekedtünk a dán Herning-Ikast fölé az EHF-kupa csoportkörének nyitányán. A várva várt sikert Kobetic gólerőssége, és Solberg védési hatékonysága hozta meg. Folytatás jövő szombaton Metzingenben.

1. félidő: Egymást követő gólváltásokkal indult a mérkőzés, az első tíz percben Kobetic négyszer is eredményes volt, miközben Solberg ilyen rövid idő alatt öt védést mutatott be. Hiába rontott büntetőt és ziccert is Nze Minko, a 11. percben 6:3-as állásnál ellenfelünk kértek időt. Vendég részről a dán válogatott Iversen jutott el először két gólig. Kristian Kristiansen időkérése nem bizonyult eredményesnek, ugyanis Solberg tovább folytatta remeklését, Kobetic pedig a 16. percben már ötgólos volt.

Az első félidő felénél 8:4-es állásnál Nze Minko rontott újra ziccert, majd labdát is eladott, de ezt a vendégek is viszonozták. A hibák sokaságával játszó franciát Khmyrova váltotta, majd érkezett Geiger is támadásban. A 20. percben 9:7-es állásnál Tor Odvar Moen kért időt. Vendég részről a balszélső Friis volt az, akit nem tudtunk tartani, a félidő hajrájában már ötgólos volt, Ryde pedig Böhme és Geiger ziccerét is fogta, így nem tudtuk ötgólosra növelni az előnyünket, pedig az esély adott volt. Az első játékrészt végül Kobetic hét góllal zárta, Solberg pedig 48 százalékos hatékonysággal állt bele a lövésekbe. Végül egy hektikus és mindkét oldalon sok hibát hozó első játékrész után háromgólos előnnyel vonultunk az öltözőbe (14:11).

2. félidő: A második játékrészre visszajött Nze Minko, Kobetic gyors duplával kezdett, ami közé beékelődött egy újabb Solberg védés, és egy vendég kiállítás. A 32. percben 16:11-es állás így először volt ötgólos különbség a két csapat között. Ezután viszont zsinórban négy dán gól érkezett, így pillanatok alatt újra az egyenlítés közelében volt az Ikast (16:15). A közel hétperces gólcsendet végül a legutóbb Mosonmagyaróvár ellen is remekül beszálló Elghaoui törte meg. A fásultan játszó Aoustin helyére Sárosi érkezett, Nze Minko pedig továbbra sem találta önmagát.

A 45. percben aztán Kobetic emberhátrányban meglőtte a tizedik gólját, ám az Ikast válaszolt, így 19:17-es állással fordultunk a hajrára. Az 51. percben Kobetic rontott büntetője után a vendégeknek labdája volt az egyenlítéshez, ám ezzel nem tudtak élni. A túloldalon Nze Minko viszont megszerezte első találatát, büntetőből volt eredményes egy lélektanilag nagyon fontos pillanatban (22:20). Solberg tizenharmadik védése után hét a hat elleni játékra váltott az Ikast, a lepergő másodpercek pedig nekünk kedveztek. Az 56. percben aztán Nze Minko akcióból is betalált, ám erre létszámfölényben volt válasz (23:21). Végül Böhme és Nze Minko góljára már nem volt válasz, így győzelemmel kezdtük a csoportkört (25:21).

Kobetic a maga tizenegy góljával támadásban kis túlzással egyszemélyes hadseregként üzemelt, míg hátul a végül 45 százalékkal védő Solberg adott alapot a győzelemnek. Több játékos, köztük Aoustin és Nze Minko is gyenge napot fogott ki, ám egy-egy villanás jókor jött a szélekről, vagy éppen a padról. Összességében a mérkőzést önmagunknak tettük szorossá hullámzó teljesítményünkkel.

Értékelések

Tor Odvar Moen (Siófok – edző): „Mindig jó érzés egy ilyen sorozat csoportkörét győzelemmel kezdeni. A mai napon a kapusteljesítmény, valamint a védekezés volt a kulcs, de azt is láthattuk, hogy támadásban még van hova fejlődnünk. Középről Nze Minko pozíciójából, irányítóban veszélyesebben kell játszanunk. Ez ma nem jött össze, így Kobetic nyakába szakadt egy nehéz szerep. Ha valami működik, akkor azt erőltetni kell, és ez ma működött. A megszerzett két ponttal nagyon elégedett vagyok.”

Simone Böhme (Siófok – szélső): „Nagyon vártam ezt a mérkőzést, szerettem volna bizonyítani a honfitársaim ellen. Ez sikerült, büszkeség és boldogság tölt el, televagyok pozitív érzésekkel.”

Silje Solberg (Siófok – kapus): „A védelem összeállt előttem, és én is remek napot fogtam ma ki. A mérkőzés előtt rengeteget videóztunk, felkészültünk, és többségében azt is kaptuk, amit láttunk a felvételeken.”