Hasznos hatvan perc a Fradi ellen

2022 aug 12
2786 Megtekintés
Hasznos hatvan perc a Fradi ellen
Péntek este lejátszottuk harmadik felkészülési mérkőzésünket. Az FTC-Rail Cargo Hungaria ötgólos különbséggel nyert a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, a vereség ellenére azonban egy igen hasznos hatvan perc van csapatunk háta mögött.

1. félidő: Marina Rajcic védései, valamint Debreczeni-Klivinyi Kinga és Tamara Mavsar hatékony támadójátékának köszönhetően az első negyedórában jól tartottuk magunkat (7:8). A folytatásban kétszer is egyenlítettünk, Elek Gábor időkérése azonban átrajzolta a forgatókönyvet (9:9). Egy 0:5-ös zöld-fehér roham után ötgólos különbség rajzolódott ki, ami a félidőre meg is maradt (11:16).

2. félidő: A fordulás előtt Emily Bölk és Kovács Anett, míg a fordulás után Klujber Katrin támadásban nyújtott teljesítménye látszott meg leginkább az eredményen (14:21). A legnagyobb különbség az 50. percben volt a felek között (18:25), innen sikerült a hajrában visszakapaszkodnunk 22:25-re. Labdánk, sőt ziccerünk is volt ahhoz, hogy izgalmassá tegyük az utolsó perceket. A helyzet azonban kimaradt, a vendégek pedig visszaállították a szünetben meglévő ötgólos különbséget (22:27).

Uros Bregar (Siófok KC – vezetőedző): „Egy magas szintet képviselő csapat ellen játszottunk egy nagyon hasznos mérkőzést. Ahogyan pár napja az MKC ellen, úgy most is sokat forgattam a csapatot, rengeteg variációt és taktikai elemet próbáltunk ki különféle összetételben. Egyelőre még sok a hiba, de azon dolgozunk, hogy a szezonkezdésre ezeknek a számát a lehető legjobban lecsökkentsük.”