Hatan debütáltak felnőtt csapatunkban a junior válogatott ellen

2021 okt 07
1432 Megtekintés
Hatan debütáltak felnőtt csapatunkban a junior válogatott ellen
Csütörtökön lejátszottuk a magyar női junior válogatott elleni felkészülési mérkőzést. A 30:34-re megnyert összecsapáson hat saját nevelésű ifjúsági játékos debütált felnőtt csapatunkban.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) versenykiírásának értelmében a K&H Női Kézilabda Liga tavalyi végeredményét figyelembe véve a hatodik helyezettől lefelé végző csapatok az idei szezonban megmérkőznek a jövő évi világbajnokságra készülő magyar junior válogatottal. Ezt a sort nyitotta meg csapatunk csütörtökön a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Keretünkből válogatott elfoglaltság révén ezúttal hiányzott Lakatos Rita, Andela Janjusevic, Simone Böhme, Simona Szarková, Katarina Jezis és Maja Vojnovic. Helyükre hat saját nevelésű ifjúsági játékost hozott fel Danyi Gábor és a szakmai stáb.

Az első félidőben a felnőtt csapat tagjai jutottak szóhoz, Herczeg Lili remekül védett, Malin HoltaSirián Szederke és Such Nelli pedig támadásban alkotott maradandót, így magabiztos előnnyel fordulhattunk (9:16)

A szünet után Danyi Gábor bizalmat szavazott a fiataloknak, így mind a hatan debütálhattak a felnőttek között. Németh ZsófiaRákos RózaKocsis Szilvia és Pintér Georgina egyaránt gólt dobott, de Ficsor Zsófia és Kiss Flóra sem illetődött meg a lehetőségtől. A fiatalok nagyjából húsz percet kaptak, a junior válogatott pedig a hajrára közelebb zárkózott, de egyenlítési lehetősége nem volt Ifj. Kiss Szilárd csapatának, mely négygólos vereséget szenvedett. Az utolsó tíz percben a felnőtt csapat tagjai biztosították be a győzelmet (30:34).

Íme a teljes mérkőzés