Hét tehetségünk kapott profi szerződést

2023 jún 13
8188 Megtekintés
Hét tehetségünk kapott profi szerződést
Fiatalos lendülettel! – A 2023/24-es szezonban részben klubunk utánpótlására támaszkodunk, ami azt jelenti, hogy a napokban hét a Siófok KC kötelékében nevelkedő és kézilabdázó tehetség írhatott alá profi szerződést.

A bal szélre „érkezik” Wald Kíra mellé Karé Kamilla, a jobb oldalon pedig Tóth Ficsor Nóra kapja meg a lehetőséget a bizonyításra. A jobbátlövő pozíciójában Berényi Kíra, irányítóban pedig Wutschi Verona és Baranyi Dorottya írhatott alá profi szerződést. A gólvonalon Herczeg Lili mellett Grebenár Réka és a felnőttek között korábban már bemutatkozó Krasznai Júlia kapott bizalmat Koi Endre vezetőedzőtől és a szakmai stábtól.

„Amikor átvettem a klub utánpótlásának szakmai irányítását, akkor azt a hosszútávú célt tűztük ki magunk elé a klubvezetéssel karöltve, hogy évről évre építsünk be a felnőtt csapatba fiatal, saját nevelésű játékosokat. Mivel a következő szezonban Koi Endre vezetésével új alapokra helyeződik az első csapat építése, így többen nagy lehetőséget kaptak egy profi szerződés keretén belül – fogalmazott Vers Ákos, a Siófok KC szakmai vezetője, aki hozzátette – Ezek a játékosok az utánpótlásban már bizonyítottak, de kétség kívül hatalmas lesz számukra a változás. Ennek ellenére bizakodó vagyok és remélem, hogy kivétel nélkül megállják majd a helyüket a felnőttek mezőnyében. Rengeteg munka áll előttük, de mi azért dolgozunk itt, hogy minden lehetőséget és segítséget megadjunk nekik a fejlődéshez. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy mérföldkő a klub életében és remélem, hogy a jövőben egyre több Siófokon nevelkedett játékosnak lesz lehetősége csatlakozni a felnőttekhez. Az utánpótlásunkban kézilabdázó gyerekeknek nagy motivációt adhat a lányok példája.”

További bejelentések hamarosan…

Balról a képen (Grebenár Réka, Berényi Kíra, Tóth Ficsor Nóra, Karé Kamilla, Baranyi Dorottya, Wutschi Verona, Krasznai Júlia)