Hétközi bronzcsata idegenben - beharangozó

2019 már 06
1882 Megtekintés
Hétközi bronzcsata idegenben - beharangozó
Bajnoki rangadóra kerül sor a K&H női kézilabda liga 17. fordulójában. Csapatunk szerdán Érdre utazik, ahol a tét nem kisebb, mint a tabella harmadik helyének megtarása. Az összecsapást hivatalos youtube csatornánk közvetíti élőben. 

Helyzetkép

A bajnokságban legutóbb kikaptunk a Váctól, és ezzel elszenvedtük első vereségünket 2019-ben. A győzelmi széria megszakadt, de vasárnap a csapat bizonyította, hogy csak egy apró kihagyásról volt szó, ugyanis az EHF-kupa negyeddöntőjében, idegenben remekeltünk. A Storhamar elleni párharc odavágóját magabiztosan nyertük meg, így az elődöntő elérése karnyújtásnyira került.

Andela Janjusevic után Such Nelli is visszatért hosszas sérülése után, így Joanna Drabik kivételével minden játékos bevethető a bajnoki rangadó előtt. Az Érd elleni rangadó roppant téttel bír, hiszen a győztes hatalmas lépést tesz a bajnoki bronzérem felé. Ebben a versenyfutásban pedig fontos megjegyezni, hogy mindkét fél egy-egy alkalommal találkozik majd még a Fradival, és a Győrrel egyaránt.

Ellenfélmustra

Csakúgy, mint mi, az Érd is tizenegy győzelmet számlál az idei bajnoki kiírásban. A két csapat mérlege megegyezik, a dobott gólok száma szinte egyenlő, ellenben vendéglátónk sokkal több gólt kapott, ami kiemeli a védelmek közötti különbséget. Legutóbb szoros meccsen győzte le Szabó Edina csapata az MTK-t, viszont azt megelőzően csakúgy kikaptak a Váctól, mint mi. Az Érd pont jelenlegi ellenfelünk a Storhamar ellenében esett ki az EHF-kupa selejtezőiben, így a kezekben és a lábakban sokkal kevesebb idén a játékperc. Vendéglátónk legutóbb február 23-án volt pályán, azóta erre az összecsapásra készülhetett. Ellenben mi vasárnap még Norvégiában játszottunk. Ez előny és egyben hátrány is lehet.

Nze Minko és Krpez "találkozása"

Krpez Slezak nem csak az Érd házi gólkirálynője, de a góllövőlista éllovasa is a 16 meccsén szerzett 122 találattal, megelőzve az Alba brazilját, a 119 gólos Alexandra Nascimentót. Az ő hatástalanítása mindenképpen kulcsmomentum lesz a szerdai összecsapáson. Mögötte Tóth Gabriella 61, Kiss Nikolett pedig 57 gólt jegyez.

Egymás elleni múlt

A két klub eddig 24 alkalommal találkozott az élvonalban, a mérleg nyelve pedig erősen vendéglátónk irányába billen. Mindössze 9 alkalommal tudtuk győztesen elhagyni a játékteret az Érd ellenében, és 15 alkalommal szenvedtünk vereséget. Az őszi győzelmünkkel a hazai mérlegünket (7 győzelem és 6 vereség) pozitívba fordítottuk, idegenben viszont eddig nem sok babér termett, avagy a mérleg 2 győzelem és 9 vereség. A fentebb már említett Krpez Slezak ötödik szezonját futja a magyar élvonalban, és eddig 9 meccsen 79 gólt dobott ellenünk, ami egy igen magas szám.  

Az őszi siker egyik pillanatképe

A két csapat őszi meccse meglepően nagy különbséget hozott, a 13:11-es félidő után 34:22-re diadalmaskodtunk. Andrea Kobetic 10, Estelle Nze Minko pedig 8 góllal vette ki a részét a sikerből, a túloldalon pedig nem nőttek fel a társak a 8 találatot jegyző Krpez Slezak mellé.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Ez a mérkőzés kiemelt fontossággal bír a harmadik hely megszerzése szempontjából. Az Érd egy nagyon jó csapat, tele dinamikus és gyors játékosokkal. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok.”

Mireya Gonzalez (Siófok KC – átlövő): „Izgatott vagyok amiatt, hogy Érdre utazunk. Ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen az Érd Arénában játszani, ellenfélként roppant nehéz. Aki megnyeri ezt a bajnokit, az nagy lépést tesz a bronzérem megszerzése felé.”

Házi góllövőlista

Andrea Kobetic az Érd ellen lőheti meg századik NB I-es gólját, ehhez mindössze már csak egy kell. A mellékelt infografika mutatja, hogy játékosaink összesítve, illetve sorozatonként (NB I, EHF-kupa és Magyar Kupa) hány gólt szereztek eddig a 2018/19-es szezonban. Legutóbb a Storhamar ellen Simone Böhme is százados lett, felkészül a korábbi érdi Miraye Gonzalez.