Hibátlanul zárnánk a csoportkört - beharangozó

2019 feb 08
1889 Megtekintés
Hibátlanul zárnánk a csoportkört - beharangozó
Vasárnap este zárul az EHF-kupa 2018/19-es kiírásának csoportköre. A 6. fordulóban azt a Metzingen fogadjuk, melyet már egyszer legyőztünk idegenben.

Helyzetkép

Legutóbb a Herning-Ikast ellen minden kérdőjel kiegyenesedett, így az utolsó csoportmeccsünknek már nem lesz tétje. Ellenben cél a hibátlan mérleg megőrzése, és közönségünk maximális kiszolgálása. Ünnepi hangulatot teremtenénk, együtt szeretnénk ünnepelni klubunk fennállásának eddigi legjobb eredményét.

Apró cél, de cél lehet Andrea Kobetic számára, hogy a csoportkör legeredményesebb játékosa legyen. Íme az élmezőny: Andrea Kobetic 38 gól, Gigstadt Fauske (Herning-Ikast) 38, Diana Golub (Krasnodar) 37, Emilia Moldovan (Magura Cisnadie) 34.

Sajnos negatív híreink is vannak, ugyanis Joanna Drabik bizonytalan időre a partvonalon kívülre került. Vállsérülésének pontos diagnózisához további orvosi vizsgálatokra van szükség, ám könnyen előfordulhat, hogy a probléma komoly, a felépülés huzamos ideig eltarthat. Egyelőre Andela Janjusevic sem térhet vissza, szerb átlövőnknek további heteket kell kihagynia makacs sérülése miatt. Ellenben a visszatérés küszöbén van Such Nelli, aki vasárnap még biztosan nem játszik, de rövidesen újra a pályán láthatjuk kiváló szélsőnket.

További hír volt a héten Geiger Melinda visszavonulása, akivel közös megegyezéssel bontottunk szerződést.

Röviden az odavágóról

A csoportkör 2. fordulójában látogattunk Metzingenbe, ahol Kobetic 13 találatának köszönhetően magabiztos győzelmet szereztünk. A két csapat odavágóján Nze Minko és Böhme is 6-6 találatig jutott, hazai oldalon pedig Kobylinska volt a legeredményesebb 7 találattal.

Jól kezdtük a mérkőzést, de 7:9 után fordult a kocka, és egy rövidzárlat után egy pillanat erejéig 10:9-nél a hazaiaknál volt az előny. A szünetben négy, a végén hét volt közte, a fordulás után rövidesen sikerült eldöntenünk a meccset. További részletekért KATT!

Mivel a Metzingen oda-vissza kikapott a Herning-Ikasttól, így már a 4. forduló után eldőlt, hogy a német klub nem juthat tovább. Legeredményesebb játékosuk a 30 találatot jegyző Minevskaja, valamint az ellenünk is villogó lengyel légiós, a 26 találatot jegyző Kobylinska.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Ezzel a mérkőzéssel lezárul a szezon egy szakasza, remek időszakon vagyunk túl. A csapatot felspannolta ez a sorozat, az ellenfelek, és a tét kihozta a lányokból a győztes ént.  Nagyon örülök annak, hogy hazai pályán, ráadásul teltház előtt zárhatjuk a csoportkört. Ez a csapatnak, és a szurkolóinknak is sokat jelent, akiket szeretnénk maximálisan kiszolgálni. A klub életében ez egy mérföldkő, hiszen soha nem volt még ilyen magaslatokban az SKC. Bízok a pozitív zárásban, hiszen egyre jobb a kohézió. A játék minden elemében sokat fejlődtünk, a védekezésünket pedig külön ki kell emelni.”