Idegenben kezdjük a záróhetet – előzetes

2021 máj 25
874 Megtekintés
Idegenben kezdjük a záróhetet – előzetes
Két bajnoki, mindössze ennyi maradt hátra a K&H női kézilabda liga 2020/21-es szezonjából. Az utolsó idegenbeli mérkőzésünket szerdán, Kisvárdán abszolváljuk, amit szombaton a Békéscsaba elleni hazai szezonzáró követ.

Helyzetkép

A Mosonmagyaróvár (26:22) elleni győzelem után, illetve a riválisok botlása révén, így a Vác, az MTK Budapest, valamint a DVSC veresége által a bajnoki tabella negyedik helyéről várjuk a 2020/21-es szezon utolsó két összecsapását.

„Kimondottan pozitív érzéseim vannak a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés után, és bízom benne, hogy ezt a formát az utolsó két mérkőzésre is át tudjuk menteni. Sokat fogunk utazni, nehéz mérkőzésre számítok, de a cél nem lehet más, mint a két bajnoki pont.” – mondta Zdravko Zovko, csapatunk vezetőedzője.

Ami a meccskeret összetételét illeti: Simone Böhme játéka egyelőre kérdéses, Kiss Nikolett viszont újra Zdravko Zovko rendelkezésére áll. Viszont az Andrea Kobetic, Camille Aoustin, Hársfalvi Júlia hármas továbbra is sérülés miatt kényszerül a partvonalon kívülre. A szerdai bajnokit a hazai klub hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetíti.

Ellenfélmustra

Bakó Botond együttese a tabella nyolcadik helyéről várja a szezon utolsó két bajnokiját (Siófok KC, Boglári Akadémia-SZISE), de úgy is fogalmazhatunk, hogy szoros küzdelemben vezeti az alsóház mezőnyét, ugyanis a hetedik DVSC mögött óriási a szakadék. Legutóbbi öt tétmeccséből egyet sem tudott megnyerni szerdai ellenfelünk, mely időrendi sorrendben: döntetlent ért el az Érd (30:30) és az SZKKA (24:24) ellenében, ami után elvesztette a DVSC (28:22) elleni Magyar Kupa elődöntőt, illetve az azt követő FTC (21:28) elleni bronzmeccset. Legutóbb pedig alulmaradtak a DKKA (29:23) otthonában.

A Kisvárda a mezőny harmadik legkevesebb gólját lőtte (596 gól), ami átlagban mérkőzésenkénti 25 gólt jelent kerekítve. A csapat legeredményesebb játékosa Szabó Nina (103 gól), aki góljainak csaknem felét hétméteresből szerezte. Őt követi a házi góllövőlistán Udvari Laura (89), Siska Pálma (75), illetve Dombi Luca (70) és Mészáros-Mihálffy Adrienn (65). Akciógólok tekintetében mind a négyen többször találtak be, mint Szabó.

Múltidézés

A két csapat 10. alkalommal találkozik az élvonalban. Hazai környezetben még veretlenek vagyunk (5-0-0), illetve a legutóbbi hét egymás elleni tétmérkőzést pályaválasztói jogtól függetlenül egyaránt megnyertük. A párharc első idegenbeli felvonását (28:26) 2017-ben azonban elvesztettük.  Így alakul ki az összesített mérleg, mely 8 győzelem, 0 döntetlen és 1 vereség a szempontunkból nézve. A legutóbbi januári bajnokin magabiztos győzelmet arattunk, és húsz gól alatt tartottuk ellenfelünket.