Idegenben továbbra sem megy

2023 jan 18
1084 Megtekintés
Idegenben továbbra sem megy
A K&H Női Kézilabda Liga 11. fordulójának szerda esti mérkőzésén a Moyra-Budaörs Handball vendégeként léptünk pályára. Szoros első játékrész, valamint hibák sokaságát és gyenge támadójátékot hozó második félidő után meg kellett elégednünk egyetlen egy ponttal.

1. félidő: Dejana Milosavljevic találatával indult a mérkőzés, majd Tamara Mavsar és Ana Kojic is rövidesen feliratokozott a gólszerzők közé (2:3). A 10. percben 5:5-nél hazai oldalon Pálos-Bognár Barbara már harmadjára adta el a labdát, amit ki is használtunk (5:6). Ekkor a Budaörs hullámvölgybe került, a nyolcperces hazai gólcsendet pedig kihasználtuk (5:9). Buday Dániel időkérése azonban hatásosnak bizonyult. Szabó-Májer Krisztina egymást követő három gólja és egy 4:0-s hazai roham után ismételten döntetlen állt az eredményjelzőn (9:9). Az első játékrész hajrájában újra és újra vezetést szereztünk, de minden egyes találatra jött egy válasz (12:12). Az első harminc perc utolsó gólját Gergely-Zsigmond Vivien szerezte, így a találkozó során először, a szünetben vezetett a Budaörs (13:12).

2. félidő: A folytatás aztán roppant érdekesre sikerült, hiszen a 43. percig bezárólag (15:15) mindössze egy-egy játékos tudott eredményes lenni mindkét oldalon. Debreczeni-Klivinyi Kinga három alkalommal rezgette meg az egyébként remek napot kifogó Varjas-Sipeki Flóra hálóját, míg hazai részről Pálos-Bognár Barbara tudott kétszer eredményes lenni. A második félidő az eladott labdák és a technikai hibák sokasága mellett a helyenként eredményes védekezésről és a kimondottan gyenge támadójátékról szólt (17:17). A 48. perc végén még nem is sejtettük, hogy 18:18-as állásnál szinte megvan a végeredmény és már csak két gólt látunk.

A Budaörs az utolsó tizenkét minutumban egyetlen akciógólt sem szerzett, de Szekerczés Luca 52. percben értékesített hétméterese, mint utólag kiderült, pontot ért a hazaiaknak. Az 56. percben ugyan Tamara Mavsar egyenlített, de 19:19-nél a meccslabdát jelentő hétméteres kimarad. Dejana Milosavljevic találatát a játékvezetők érvénytelenítették, Debreczeni-Klivinyi Kinga ziccerét pedig az egyébként 47 százalékkal védő Varjas-Sipeki Flóra bravúrral hárította. Az utolsó másodpercekben még labdát szereztünk, de az indítás már nem volt jó, így végül maradt a döntetlen, a pontosztozkodás (19:19).  

Sajtótájékoztató