Így értékeltek a főszereplők a döntőbe jutás után

2021 máj 08
2026 Megtekintés
Így értékeltek a főszereplők a döntőbe jutás után
Egy egészen elképesztő, heroikus összecsapáson vagyunk túl, a csapat teljesítményét látva gyakorlatilag elfogytak a szavak és a jelzők. Ott vagyunk az EHF European League vasárnapi fináléjában, miután 31:31-es rendes játékidő után, hosszabbításban 36:34-re nyertünk a Herning-Ikast Handold ellen! A lefújást követően így értékeltek a főszereplők: 

Tóth Gabriella: „Ez az időn túli hétméteres pályafutásom egyik legemlékezetesebb és legcsodálatosabb pillanata. Sikerült bedobnom, így lehetőség nyílt a hosszabbításra. Onnantól éreztem, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el.”

Kiss Nikolett: „Ezek azok a mérkőzések, amiért érdemes sportolni és kézilabdázni. Erre egész életünkben emlékezni fogunk. Boldog vagyok, hogy a részese lehetek ennek az egésznek, nagyon büszke vagyok a csapatra. Holnap azon leszünk, hogy hazavigyük a trófeál.”

Zdravko Zovko: „Ha azt mondom, hogy egy nagyon komoly Bajnokok Ligája szintű mérkőzést játszottunk, akkor nem túlzok. Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, ember feletti teljesítményt nyújtottak. Most pihenünk egy nagyot, és holnap megpróbáljuk elhódítani a serleget.”

Simone Böhme: „A mérkőzés előtti nyilatkozatok alapján tudtam, hogy az ellenfelünk nem igazán tudja, hogy mit várhat tőlünk, de mi megmutattuk nekik, hogy mire vagyunk képesek. Hihetetlenül akarta mindenki ezt a sikert, egész egyszerűen ezt a mérkőzést nem veszíthettük el. Ez egy igazi csapatmunka gyümölcse.”

Katarina Jezic: „Teljesen elakadt a szavam, elképesztően büszke vagyok a csapatra. Nagyon nehéz volt ez a szezon, és most végtelen boldogságot érzek. Ilyen sorozatterhelés mellett nagyon nehéz két nap egymás után játszani, de készen fogunk állni a holnapi döntőre.”

Szikora Melinda: „Az első félidőben nem jöttek a védések, de a csapat helyettem is tartotta az eredményt. A félidőben aztán megnyugodtam és összeszedtem a gondolataimat. Ez egész jól sikerült, ráadásul csapatszinten is egyre jobban összeállt a védekezés, így én is egyre magabiztosabbá váltam. Nagyon büszke vagyok a lányokra, óriásit küzdöttünk, és megérdemelten jutottunk a fináléba. Holnap nehéz dolgunk lesz, de most csak egyetlen egy célunk van, hogy megvédjük a címünket, és hazavigyük a trófeát.”

Tomori Zsuzsanna: „Hiába rohantak át rajtunk az első húsz percben, mi végig ott tudtunk maradni a nyakukon. Ahogyan visszajöttünk a második félidőre, éreztem, hogy nem veszíthetünk. Együtt nyertünk csapatként, és mindig volt valaki, aki talált egy gólt a legnehezebb pillanatokban. A gyorsaságukat tapasztalattal ellensúlyoztuk. Megmondom őszintén, hogy nem tetszettek azok a nyilatkozatok, melyeket a mérkőzés előtt mondtak rólunk. Az ellenfelet tisztelni kell! Úgy éreztem, hogy át akarnak futni rajtunk, le akarják tudni ezt a mérkőzést. Nagy önbizalommal jöttek, de végül a hosszabbításban ők remegtek meg.”