Így szerepeltek válogatott játékosaink

2021 ápr 19
442 Megtekintés
Így szerepeltek válogatott játékosaink
A válogatott hét után a napokban minden játékos visszatér, hiszen a hétvégén már bajnoki mérkőzést játszik csapatunk a Győri Audi ETO KC vendégeként. Előbb azonban lássuk, ki hogyan szerepelt hazája nemzeti csapatában.

A magyar női kézilabda-válogatott a hétvégén kettős győzelemmel kvalifikálta magát a decemberi spanyolországi világbajnokságra. Tomori és társai 87:31-es összesítéssel, a papírformának megfelelő könnyedséggel győzték le Olaszországot. Kiss a párharc során 6 gólt lőtt, míg Szikora az odavágón 17/8-as (47%) mutatóval zárt.

„A kitűzött célt elértük, mindemellett pedig hasznos napokat töltöttünk együtt a válogatottal. Nagyon örülök, hogy az olimpia után a világbajnokságra is kvalifikáltuk magunkat.” – fogalmazott Kiss Nikolett, csapatunk válogatott átlövője.

Magyarország – Olaszország 46:19
Magyarország – Olaszország 41:12

Böhme hosszú idő után szerepelhetett újra a dán nemzeti csapatban, mely oda-vissza legyőzte Spanyolországot egy barátságos párharc keretein belül. Jobboldali szélsőnk 5 góllal vette ki a részét a két sikerből.

Dánia – Spanyolország 27:23
Dánia – Spanyolország 30:27

A decemberben megszerzett Eb-bronz után továbbra is remek formát mutat a horvát válogatott. Déli szomszédunk Hollandia és Brazília legyőzésével tartotta otthon a HEP Croatia Cup-ot. Jezic mindkét mérkőzésen 2 gólt jegyzett.

Horvátország – Hollandia 24:23
Hollandia – Brazília 19:25
Horvátország – Brazília 24:21


HEP Croatia Cup - Végeredmény
1. Horvátország – 4 pont (48:44)
2. Brazília – 2 pont (46:43)
3. Hollandia – 0 pont (42:49)

Az előzetesen tervezett francia-norvég párharc elmaradt, így a válogatott hétből egy hazai edzőtábor lett. Horacek kisebb sérülés miatt a válogatottnál rehabilitációs munkát végzett.