Interjú Tóth Gabriellával a Final 4 előtt

2021 máj 06
1306 Megtekintés
Interjú Tóth Gabriellával a Final 4 előtt
A hétvégi Final 4 előtt az eurohandball.com készített interjút csapatunk irányítójával, Tóth Gabriellával.

- Fiatal korod ellenére több, különböző csapatban megfordultál már. Milyen Siófokon?

- Nehéz reálisan értékelni ezt az évet és nehéz összehasonlítani az előző időszakokkal. A Covid-19 mindent megváltoztatott, az egész életünket. Nincsenek nézők, nem érnek minket impulzusok, a szociális élet is minimálisra csökkent. Alapvetően jól érzem magam Siófokon, de nem ez volt a legszerencsésebb év. Amikor még aláírtam, úgy volt, hogy a BL-ben fogunk játszani, aztán más döntések születtek. Ráadásul sérülésekkel is bajlódtam. Most jól érzem magam, szeretném minél sikeresebben lezárni ezt az időszakot.

- A sport világában is nagy nehézségeket okozott a Covid-19, te hogy élted meg magánemberként és sportolóként?

- Ahogy fogalmaztam a fentiekben, nagyon nehezen. Megváltozott az élet. Nézők nélkül nem ugyanolyan a sport. Be voltunk zárva egy évig, és ez mindenkinek nehéz. Ennek ellenére mi sportolók még mindig a szerencsésebbek közé tartozunk. Van állásunk, szeretjük, amit csinálunk. Hiányzik, hogy néha elmenjek kikapcsolódni.

- Pont a vírus miatt végül nem indulhatott a Siófok az idei BL-ben, most, kvázi címvédőként itt vagytok az El négyes döntőjében. Minek köszönhető a menetelés?

- Igen, egyértelműen az El-ben tudtunk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani. Rengeteg volt a sérülés a szezon közben, de általában úgy jött ki a lépés, hogy ezeken a mérkőzéseken jó volt a keret összetétele. Talán ez is közrejátszik abban, hogy most itt lehetünk. Fontos számunkra a nemzetközi kupa, egy sportolót mindig jobban feldob a nemzetközi szintér.

- Te már megtapasztaltad korábban, hogy milyen egy Final 4. Mire kell ilyenkor leginkább odafigyelni?

- Itt tényleg az aznapi forma dönt. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Mentálisan, fizikálisan és kondicionálisan is a lehető legjobb állapotban kell megérkezzünk a döntő helyszínére, és akkor lehet esélyünk. A motivációval nem lesz gond. A tapasztalat is sokat számíthat.

- A Herning-Ikast ellen kezdtek, mi lehet a siker kulcsa?

- Az ellenfél Dánia legjobb formában lévő csapata, a napokban verték meg 10 góllal az Esbjerget. Gyorsak, fizikálisan erősek, előfordulhat, hogy nekünk lassítani kell a játékot. A védekezés a kulcs, ha az összeáll, és abból tudunk rohanni, akkor lehet esélyünk.

- Milyen teljesítményt vársz magadtól a hétvégén?

- Nemrég épültem fel egy kézsérülésből, úgyhogy nehéz megmondani, hogy milyen az állapotom. Nagyon motivált vagyok és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elvégezzem a rám bízott feladatokat. Kiegyensúlyozottnak kell lennem és fontos, hogy jól osszam be az erőmet.