Janjusevic bizonyítani szeretne a következő szezonban

2019 jún 11
2393 Megtekintés
Janjusevic bizonyítani szeretne a következő szezonban
Csapatunk szerb jobbátlövője, Andela Janjusevic görögországi nyaralása előtt adott interjút hivatalos honlapunknak.

– Az elmúlt évek sok nehézséget tartogattak számodra a sérülések miatt. Mennyire nehéz újrakezdeni egy hosszabb kihagyás után?

–Igen, az elmúlt években rengeteg problémám volt a sérülések miatt. Sokszor nagyon magam alatt voltam, de aztán eszembe jutott, hogy a borús, esős napok után mindig egy napsütéses időszak következik. Az ember saját maga dönti el, hogy a dolgok pozitív vagy negatív oldalát nézi. Ilyen a sport, jó és rossz élmények összessége. Számomra fontos a pozitív gondolkodás, az elmúlt években nem is volt más választásom, voltak olyan periódusok, amelyeket valahogyan túl kellett élnem. Nagy segítség volt a környezetemben lévő emberek (a klub alkalmazottai, a játékostársak és az edzői stáb)  támogatása a nehéz időkben. Ezért nagyon hálás vagyok, az újrakezdésben ennek nagy szerepe volt.

–Régóta itt vagy már Siófokon és részese vagy a klub fejlődésének. Mi a véleményed, melyek azok a területek, ahol a legtöbbet lépett előre az SKC az elmúlt években?

– A következő lesz a negyedik szezonom Siófokon és pontosan látom, hogy mekkorát változott a világ pozitív értelemben az érkezésem óta. Az ilyen ütemű fejlődés miatt rengeteg impulzus érte a klubot, sok olyan dolog történt, amiből profitálni tudtunk. Úgy gondolom, hogy infrastrukturális szinten Európa legelőkelőbb helyén állunk és ebben az évben már jöttek a sportszakmai sikerek is. Ez egy építkezési folyamat, a legfontosabb a folytonosság. Mi játékosok csak hálásak lehetünk, hogy ennek a részesei vagyunk, együtt fejlődhetünk a klubbal és ahogy a mottó is hangzik: Együtt Felemelkedünk! Ne felejtsük el a szurkolókat sem. Hihetetlen támogatást kapunk tőlük és ez folyamatosan növekszik az évek során.

A pozitív gondolkodás sokat segíthet a jövőben

– Az idei szezonban nem volt túl sok lehetőséged a bizonyításra, ennek több oka is volt. Milyen céljaid vannak a 2019/2020-as szezonban?

– Szeretnék ott lenni tűzközelben és bebizonyítani, hogy hasznos tagja vagyok a keretnek. Keményen fogok dolgozni, de ez eddig is így volt. A nyár nagyon fontos lesz a fizikális alapok megszerzésének szempontjából. Számomra fontos, hogy jó hangulatban teljenek a mindennapok és az edzések. Mindig próbálok a környezetemben lévő embereknek is átadni ebből a pozitív energiából. A magyar bajnokságban meg fogunk próbálni egy ideinél is jobb eredményt elérni, Európában pedig jó lenne tartani a szintet. 

– Hogy fog kinézni Andela Janjusevic számára a nyári pihenő? Mivel töltöd majd a szabadidődet?

– Amikor a nemzeti csapattal befejeződik az edzőtábor, akkor kezdődik a nyár. Renegeteg tervem van, elsősorban szeretnék a családommal és a barátaimmal lenni, majd el fogok menni Belgrádba, szeretek ott programozni. A legjobb barátnőmmel elmegyünk Görögországba, Lefkadára. Mielőtt visszamegyek Siófokra, a családommal elutazunk a Zlatibor-hegységbe. Tartalmas szünet lesz, már nagyon várom. Kell a kikapcsolódás, mert a következő szezon is nagyon hosszú lesz.

Gonzalez távozásával több feladat hárulhat Andela-ra