Játékosaink a vb-selejtezőkön

2019 jún 03
2131 Megtekintés
Játékosaink a vb-selejtezőkön
Vannak, akik már kellemes pihenőidejüket töltik és regenerálódnak, illetve akadnak, akik még nagyon komolyan dolgoznak annak érdekében, hogy nemzeti csapatukkal ott legyenek a 2019-es női kézilabda-világbajnokságon. Íme, egy kis körkép az utolsó selejtezőkör odavágói után.

A november 30-án rajtoló világbajnokságra huszonnégy nemzet kvalifikálhat. Ebből már tizenöt hely elkelt a korábbi világversenyek eredményeinek ismeretében. Van azonban még kilenc kiadó "kvóta", a selejtezőkben pedig több SKC-játékos is érdekelt.

Európából eddig négy ország kvalifikálta magát, a regnáló világ- és Európa-bajnok Franciaország, valamint Oroszország, Hollandia, és Románia a legutóbbi kontinenstornán jegyzett eredményével.

Játékosaink válogatott szereplése

Katarina Jezic – Beállónk két góllal vette ki a részét a németek elleni hazai döntetlenből. Az idegenbeli visszavágóra nézve azonban ez a döntetlen nem túl jó előjel, a papírforma innentől német továbbjutást ígér.
Horvátország – Németország 24:24

Simone Böhme – Jobboldali szélsőnk hosszú idő után került vissza a dán válogatottba, mely főlényes győzelmet aratott Svájc ellen a papírformának megfelelően. Böhme négy góljával vette ki a részét a sikerből.
Dánia – Svájc 35:22

„Két hetet töltök most a válogatottnál, nagyon keményen edzünk és dolgozunk. Rengeteg teszten vagyunk túl, pörgősen telnek a napok. Svájc ellen jó volt a játék, remek érzés volt újra a nemzeti csapatban szerepelni. Várjuk a visszavágót, minden a legnagyobb rendben. Jól esik egy kicsit itthon lenni.” – nyilatkozta az SKC-médiának Simone Böhme

Silje Solberg – Kapusunk természetesen ezúttal is ott van a megfiatalított, de így is bombaerős norvég válogatottban. Jól védett a fehéroroszok ellen, a párharc pedig gyakorlatilag az első mérkőzésen eldőlt.
Fehéroroszország – Norvégia 21:34

Új igazolásaink

Tomori Zsuzsanna – A Győrből szerződtetett klasszis átlövő ismételten címeres mezt öltött, az osztrákok elleni győzelemből pedig két góllal vette ki a részét.
Ausztria – Magyarország 23:41

Nerea Pena – Egészen lenyűgöző teljesítményt rakott a pályára klubunk új irányítója, aki tizenkét góllal vette ki a részét a spanyol válogatott fölényes győzelméből.
Spanyolország – Izland 35:26

További eredmények

Svédország – Szlovákia 33:18
Szerbia – Lengyelország 33:19
Csehország – Montenegró 26:24
Macedónia – Szlovénia 30:33

A visszavágókat szerdán és csütörtökön (június 5-6.) bonyolítják.