Jöhet a negyedik felvonás – előzetes

2019 feb 22
1283 Megtekintés
Jöhet a negyedik felvonás – előzetes
A 2018/19-es szezonban negyedik alkalommal találkozunk a GVM Europe-Vác csapatával. A felek ezúttal a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában feszülnek egymásnak szombat délután. A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

Helyzetkép

Csapatunk idénybeli tizenkettedik bajnoki győzelmére készül, ám hiba lenne kiindulni az EHF-kupa párharcból, melyet simán nyertünk meg a Vác ellen oda-vissza. A szemek előtt a hazai pályán elszenvedett bajnoki vereségnek, valamint ellenfelünk közelmúltban elért eredményeinek kell lebegnie. Rég volt ennyi időnk készülni egyetlen egy ellenfélre, avagy a mögöttünk álló napok egy kissé nyugodtabban teltek. Tor Odvar Moen nem számíthat az operáción áteső Joanna Drabik játékára, ellenben Andela Janjusevic újra keretben lesz. A többiek pár apró sérüléstől eltekintve a vezetőedző rendelkezésére állnak a szombati meccsen.

Janjusevic kész a visszatérésre

Ellenfélmustra

A Vác kilenc győzelemmel, valamint hat vereséggel a tabella ötödik helyéről várja a két csapat hétvégi bajnokiját. Szilágyi Zoltán csapata roppant hullámzó teljesítményt nyújt, képesek egyik pillanatról a másikra igen mélyről magas szintre lépni, ezt az eredménysoruk is bizonyítja. A görbe jelenleg felfelé ível, ugyanis a Magyar Kupában igencsak megnehezítették a Ferencváros dolgát, míg legutóbb a bajnokságban nagy meglepetésre legyőzték az Érdet.

Továbbra is a sérültek sorát erősíti Kuczora Csenge, aki a két csapat idei első meccsén 6 alkalommal is eredményes tudott lenni, ezzel hozzájárulva a Tor-éra első vereségéhez. Ami a házi góllövőlistát illeti, öten is negyven találat felett járnak. Az éllovas a 60 találatot jegyző Kácsor Gréta, őt követik sorrendben: Karoline de Souza (57), Sanja Radosavljevic (53), Dijana Jovetic (47), valamint Hámori Konszuéla (43) találattal.

Egymás elleni múlt

A bajnokságban 24. alkalommal találkozik szombaton a két együttes. Az eddigi mérleg igencsak a váciak irányába billen el, hiszen 7 győzelem és 1 döntetlen mellett 15 vereséget számlálunk vendéglátónk ellen. Vácon eddig csupán 2 alkalommal tudtunk nyerni az eddigi 11 próbálkozásból.

Nze Minko (képünkön), és Kobetic is remekelt eddig a Vác elleni meccseken

A két klub idén már három ízben is összemérte tudását a parketten. A szezon elején, még szeptemberben hazai pályán első bajnoki vereségünket szenvedtük el a Vác ellenében, egy igen hektikus hajrájú összecsapáson. A visszavágás nem maradt el, hiszen az EHF-kupában is randevúzott egymással a két csapat. Az idegenbeli odavágón magabiztos előnyre tettünk szert, a párharcot pedig végül nagy magabiztossággal, kettős győzelemmel húztuk be. A szezonban eddig lejátszott három meccsen Kobetic 18, Nze Minko pedig 17 alkalommal talált a váciak hálójába.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): „Úgy készülünk, mint minden egyes meccsre. Azt szeretnénk elérni, hogy a játéktéren ellenfelünknek kelljen hozzánk alkalmazkodni, és nem pedig fordítva. Próbálunk még erősebbek lenni abban, amiben amúgy is jók vagyunk. Érzékeltetni szeretnénk a mezőnnyel, hogy mindenkire rá tudjuk erőltetni az akaratunkat. Csakis magunkra fókuszálunk. Persze taktikailag egy-két apró változtatás előfordulhat, de ez legyen a mi titkunk. Egyébként egy kifejezetten nehéz mérkőzésre számítok. Ellenfelünk két remek találkozón van túl, az Érdet például le is győzték. Ez egy intő jel a számunkra, hogy a legjobbunkat kell nyújtani a győzelem érdekében.”

Vezetőedzőnkkel készített nagyobb összegző videónkat ITT tekintheti meg!