Kiestünk a Magyar Kupából

2021 ápr 11
2534 Megtekintés
Kiestünk a Magyar Kupából
Hiába vezettünk hét góllal, csapatunk a hajrára teljesen elfogyott, így a legjobb négy küszöbén kiestünk a Magyar Kupából.

1. félidő: Védekezésben és támadásban is jól kezdtünk, a 9. percben négygólos különbségnél Kudor Kitti kért időt (1:5). A DVSC ezután Kovács Anna góljaival zárkózott, de az egyenlítés elmaradt (9:10). Az első játékrész hajrájában Csapó Kincső mutatott be több bravúros védést, a hazaiak pedig kilenc percen át gólképtelenek voltak (6:14). A hosszú gólcsendet végül Vámos Petra törte meg, de a félidőben így is hatgólos volt a különbség (10:16).

2. félidő: A fordulás után védekezésben váltottak a hazaiak, és ez okozott némi gondot, de a 41. percben így is hét góllal vezettünk (13:20). Ekkor azonban már látszottak a csapaton a fáradtság jelei. A sérült posztriválisok hiányában Gnonsiane Niombla, Kiss Nikolett és Tomori Zsuzsanna támadásban és védekezésben is végig pályán volt, a csapat pedig szép lassan elfogyott. Hazai oldalon ráadásul Hornyák Dóra és Vámos Petra is elkapta a fonalat, és Jelena Despotovic révén is jöttek a gólok (17:21). Zdravko Zovko 19:22-nél időt kért, de ezzel sem sikerült megtörni a DVSC lendületét. A 48. perc után aztán egy 8:0-s sorozat mindent eldöntött. Az 52. percben 23:24-es állásnál Szikora Melinda hiába védett büntetőt, Kovács Anna újralőhette, és értékesítette a megítélt hétméterest (24:24). Végül a Loki hármas (!) emberelőnyben fordított, és innen már nem volt visszaút (31:27).

Edzői szemmel

Kudor Kitti (vezetőedző – DVSC): „Az első játékrészben nem működött a védekezésünk, átlövésből kaptuk a gólokat. A félidőben nyugalomra intettem a játékosokat, mondván még van harminc percünk. Láttunk már csodákat, ahogyan csapatot is felállni ilyen helyzetből. A fordulás után védekezésben váltottunk, és ez támadásban meg is akasztotta egy kicsit a Siófokot. A fordításhoz kellett a második játékrészben egy nagyon jó kapusteljesítmény, illetve a labdaszerzések és a lerohanások. Örülök a továbbjutásnak, büszke vagyok a csapatomra.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Az első félidőben sokkal jobban játszottunk, mint a hazai csapat. Jól védekeztünk, és Csapó Kincső is remek teljesítményt nyújtott a gólvonalon. A fordulás után még volt egy jó tíz percünk, ami után viszont teljesen elfogytunk. A hajrában cserék nélkül már nem tudtuk felvenni a versenyt. Rengeteget hibáztunk, ráadásul az ellenfél kapusa is elkapta a fonalat. Gratulálok a DVSC-nek a továbbjutáshoz.”