Kilencgólos győzelem Kisvárdán

2022 okt 22
1065 Megtekintés
Kilencgólos győzelem Kisvárdán
A K&H Női Kézilabda Liga 5. fordulójában, a Kisvárda Master Good SE otthonában szereztük meg szezonbéli második bajnoki győzelmünket, melynek kulcsa a remek védekezés és a nagyszerű kapusteljesítmény volt.

1. félidő: Jól kezdtük a mérkőzést (0:2), a hazai csapat azonban rövidesen egyenlített (2:2) és ez így ment az első játékrész feléig (7:7). Sápi Gréta 17. percben szerzett egyenlítő találata után viszont igen hosszú hazai gólcsend következett. Igaz, hogy 7:9 után öt percen keresztül mi sem tudtuk bevenni a Kisvárda hálóját, de Hawa N’Diaye gólja a 25. percben azt jelentette, hogy a szünethez közeledve először vezettünk három találattal (7:10). Marina Rajcic remek védekezést kapott és bravúrok sorát mutatta be. Vendéglátónk tizenhárom percen át volt gólképtelen, végül Karnik Szabina egy időntúli hétméteressel törte meg a csendet (8:10).

2. félidő: A szünetben kissé az öltözőben maradtunk, ami azt eredményezte, hogy Bakó Botond együttese két támadás után kiegyenlített (10:10). Szerencsére gyorsan tudtunk reagálni, így a 37. percben újra megvolt a korábban jegyzett háromgólos különbség (11:14), amit aztán tovább tudtunk görgetni Tamara Mavsar, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Hawa N’Diaye és Andela Janjusevic góljaival (12:16). A két játékrész hajrája nagyon hasonlított, hiszen a 49. percben Sápi Gréta ismét betalált, ezt követően viszont már csak egyetlen egyszer rezdült meg a háló Marina Rajcic mögött (17:23). Az első játékrészben nem, a találkozó hajrájában azonban kihasználtuk a Kisvárda góltalanságát. Az utolsó tíz percet 7:1-re nyertük, így végül kilencgólos, magabiztos győzelmet arattunk (17:26).

A találkozó MVP-je egyértelműen Marina Rajcic volt, aki 19/36-os mutatóval, 53 százalékos hatékonysággal zárt Kisvárdán.