Kiütéses győzelem az EHF-kupában

2019 jan 19
3358 Megtekintés
Kiütéses győzelem az EHF-kupában
A csúcskézilabda ezúttal elmaradt, ám helyenként akadozó játékkal is nagyon simán győztük le a svéd bajnok Savehof csapatát az EHF-kupa csoportkörének 3. fordulójában. Dedu klasszis teljesítményt nyújtott a gólvonalon, támadásban pedig Aoustin és Böhme brillírozott. Folytatás jövő szombaton a Savehof vendégeként.

Böhme góljaival indult a mérkőzés

1. félidő: Nehézkesen indult a mérkőzés, mind a két oldalon rengeteg volt a hiba. Dedu védéseire Elm reagálni tudott a túloldalon, végül Böhme törte meg a gólcsendet az 5. percben. Dán szélsőnk kiválóan játszott, 5/5-ös mutatóval zárta az első játékrészt. A Savehof első góljára a 7. percig kellett várni, egy időkérés után Hallagard volt eredményes, aki tartotta a lelket csapatában. A 11. percben 3:3 állt az eredményjelzőn, majd 6:3-ra elléptünk. Aoustin cundergólt jegyzett a 20. minutumban, a különbség pedig először volt tetemes (11:6).  A félidő előtt Perianu is betalált, a román átlövő első gólját jegyezte a sorozatban, majd duplázott. Az utolsó tíz percben igazán beindult a támadógépezet, így a szünetben közte nyolc volt a csapatok közt (19:11). Mindez úgy, hogy Kobetic és Nze Minko akcióból gólt sem szerzett, Dedu pedig jóval 40 százalék fölött védett.

Aoustin a "cunderkirálynő" akcióban...

2. félidő: Ahogyan az első, úgy a második játékrész is döcögősen indult a számunkra, közelebb is lépett a Savehof. Sokra azonban nem mentek vele, ugyanis emberhátrányban fogott egy ziccert Dedu, majd Nze Minko halászott labdát, és lőtt gólt. Aoustin tett arról, hogy magára öltse a „cunderkirálynő” jelzőt, újabb góljával 22:13-ra vezettünk. A 42. percben Dedu védett újabb ziccert, majd Aoustin góljával először volt közte tíz (25:15). Ezt a különbséget tartani tudtuk, így 28:18-as állással fordultunk az utolsó tíz percre. A hajrában sajátnevelésű tehetségünk Wald Kira is debütált, a különbséget pedig tovább tudtuk nyújtani. A mérkőzés utolsó gólját Böhme jegyezte, így alakult ki a 34:21-es különbség. A két szélsőnk (Aoustin-Böhme) 14 gólt  hozott össze, Dedu pedig közel 50 százalékos védéshatékonysággal zárt, és lett a meccs embere.

Folytatás jövő szombaton a Savehof vendégeként, illetve előbb szerdán jön még egy bajnoki Budaörsön a bajnokságban.

Értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Nagyon elégedett, és boldog is vagyok egyben. Ma a védekezésünk volt a kulcs, ás az a kapusteljesítmény, melyet Dedu a gólvonalon nyújtott. Ennek köszönhető a nagyarányú győzelmünk. A játékunk továbbra is javuló tendenciát mutat, a játékosaim lenyugodtak. A téli szünet után mindenki hírtelen szeretett volna hozzátenni a játékhoz, és ez az akarás ment át kapkodásba. Ennek ma már nyomát sem láttam. A pálya minden területén nagyszerű játékosok közül válogathatok, ma a szélsőim játszottak nagyot.”

Rasmus Overby (IK Savehof – edző): „Egy nagyon nehéz napon vagyunk túl, egy nálunk sokkal erősebb csapattal találkoztunk. Nem tehetek szemrehányást a csapatomnak, mert mindent megpróbáltunk. Egy fantasztikus védekezéssel, és egy extra kapusteljesítménnyel találtuk szembe magunkat. Ebben ma ennyi volt.”

Linnea Petterson, Rasmus Overby, Tor Odvar Moen és Denisa Dedu

Denisa Dedu (Siófok KC – kapus): „Elégedett és boldog vagyok egyben. Nem csak a saját teljesítményem miatt érzek így, hanem a lányok miatt is, hiszen remekül játszottunk. Jó és hatékony védekezés utáni rohanás, villámgyors kontrajáték. Ez remekül fekszik nekünk, és ma kiválóan működött.”

Camilla Aoustin (Siófok KC – szélső): „Élveztem a játékot, és szerintem minden csapattársam így volt ezzel. Hogy mit gondolok a szép megoldásokról? Ez nem csak show, hanem az énem, a játékom része, bennem van, zsigerből jön. Remek szurkolóink vannak, és megérdemlik az ilyen gólokat. Ha ők boldogok, akkor én is az vagyok…”

Simone Böhme (Siófok KC – szélső): „Nagyszerű mérkőzés volt, mely valljuk be egy kicsit nehézkesen kezdődött. Fáradtság? Nem érzem magam annak. Ezek a győzelmek energiát és önbizalmat adnak, ezekből építkezünk. Már most mennék, és játszanám a következő meccset!”