Klubtörténelmet írnánk Dániában! – beharangozó

2019 ápr 12
2111 Megtekintés
Klubtörténelmet írnánk Dániában! – beharangozó
Három a magyar igazság, plusz egy a ráadás, avagy csapatunk negyedik északi túrájára készül az EHF-kupa 2018/19-es kiírásában. Mindközül ez lesz az eddigi legfontosabb, hiszen a tét a fináléba jutás. Négygólos előnnyel várjuk a Viborg elleni visszavágót, a klubtörténelmi szezont pedig tovább írnánk. A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

Helyzetkép

Az odavágón aratott négygólos győzelem után a szakmai stáb elemzett, a csapat pedig gőzerővel készült a visszavágóra. Joanna Drabik kivételével mindenki egészséges, és utazik Dániába. Péntek reggel útra is keltünk, Budapestről előbb Frankfurtba, majd onnan átszállással Billundba repülünk. A dán kisvárosból busszal közelítjük meg Viborgot. Szombaton a mérkőzés helyszínén, a 3000 fő befogadására alkalmas Vibocold Arénában tréningezünk, hogy aztán vasárnap lejátsszuk klubunk történetének eddigi legfontosabb mérkőzését. A döntőbe jutás, és a sorozat megnyerése Kobetic számára is extra motivációt jelent, hiszen lenyűgöző pályafutásából még hiányzik egy nemzetközi kupasiker.

Röviden az odavágóról

A két csapat sokáig fej-fej mellett haladt az első játékrészben, mely hosszabb gólcsendet, és remek kapusteljesítményeket tartogatott. Solberg egészen zseniális teljesítményt húzott elő, ehhez persze kellett egy kiváló védekezés is. Támadásban nem nyújtottunk kiemelkedőt, de a Kobetic, Nze Minko, Gonzalez trióból valaki mindig megvillant. A félidőre háromgólos előnnyel mentünk (15:12), ezt pedig a második játékrészben fokozatosan növelni tudtuk. Volt már közte nyolc is, le is zárhattuk volna a párharcot kis túlzással, de nem tettük. A hajrá a Viborgé volt, kiengedtünk, ők pedig Högdahl és Strömsberg vezérletével megfelezték a hátrányt. A visszavágót tekintve sokat jelenthet, hogy viszonylag alacsony gólszámon tudtuk tartani ellenfelünket, de aki látta az első meccset, az tudja, hogy abban sokkal több volt. Bízzunk benne, hogy vasárnap nem kell számolgatni, és magabiztosan, kettős győzelemmel lépünk tovább, hiszen tanultunk az első meccs hibáiból.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Ha visszatekintünk az első mérkőzésre, akkor azt mondhatjuk, hogy egy tökéletes odavágót játszottunk ötvenöt percen keresztül. Vezettünk nyolc góllal, aztán kaptunk egy kiállítást, ami okozott némi zavart. Volt néhány rossz lövésünk, és beleszaladtunk még egy kiállításba, amivel lehetőséget adtunk ellenfelünknek. Könnyelmű gólokat kaptunk, az előnyünk pedig négygólosra csökkent. Ez okozott egyfajta felemás érzést a lefújás után. Ha egy csapat képes kialakítani nyolcgólos előnyt, akkor valamit jól csinál. Különösképpen, ha egy ilyen remek ellenfél áll vele szemben. Erre lehet építkezni. A visszavágón sokkal okosabban kell kézilabdáznunk, mint ahogyan azt az első meccs hajrájában tettük. Fontos, hogy kapusposzton, valamint a védekezés tekintetében a mérleg nyelve felénk billenjen. Ez döntő tényező lesz. Készülnünk kell arra is, hogy bizonyos szituációkban a Viborg majd taktikát vált, és megpróbálják kivenni a játékból Estelle-t, vagy Penkát. Ha erre jó megoldást találunk, és le tudjuk reagálni, az döntő faktor lehet.”