Kobetic klasszisa és Dedu védései kellettek az újabb sikerhez

2019 jan 26
3643 Megtekintés
Kobetic klasszisa és Dedu védései kellettek az újabb sikerhez
A Savehof elleni visszavágó közel sem volt annyira egyértelmű, mint a két csapat első meccse. Csapatunk gyengébb napot fogott ki, hullámzó játékunkra pedig kis híján ráfizettünk. Az első félidőben Jezic játszott gólerősen, a másodikban pedig Kobetic villantotta meg klasszisát. A hajrában kulcsfontosságú cserének bizonyult Dedu, aki a gólvonalon mutatott be bravúrokat.

1. félidő: Drabik és Kobetic góljaival indult az összecsapás, melyet zsinórban négy hazai gól követett (4:2). Vendéglátónkat 6:6-nál értük utol, és egy szintén négygólos sorozattal apró előnyre tettünk szert (6:8). Jezic remek napot fogott ki, az első játékrészben 6/5-ös mutatójával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. Az állás egyenlő volt 8:8-nál, 11:11-nél, és 13:13-nál is. Több ízben is elléptünk 2-3 góllal, de előnyünket nem tudtuk megtartani, stabilizálni. Hazai részről Lundback lövő kedvét nem lehetett letörni, aki 3 találatával a legeredményesebb svéd volt, igaz ezt tíz kísérletből hozta össze. A szünetre egygólos előnnyel vonultunk (13:14).

2. félidő: A fordulást követően Gonzalez villant egymás után kétszer, góljai révén pedig újból megvolt a háromgólos előny, melyet ezúttal sem tudtunk megtartani. Lundback és Fernis találataival nemhogy visszajött, de meg is fordította a meccset a Savehof  (18:17).  Ennél nagyobb viszont nem lett a baj, ugyanis 19:19 után Kobetic és Nze Minko góljaival ismételten elléptünk hárommal (19:22). Az idő közben Solberg helyére érkező Dedu remek cserének bizonyult a gólvonalon. Hálóőrünk 46 százalékkal védett a második félidőben, és teljesen lelombozta a svédeket, miközben elől Kobetic tett arról, hogy a győzelem magabiztos legyen. A klasszisát újból megvillantó horvát átlövő 10 góllal zárta a meccset, 35 találatával pedig vezeti a sorozat góllövőlistát. Végül magabiztosan, hatgólos különbséggel nyertünk idegenben, a negyedik csoportmeccsünkön (24:30).

Értékelések

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Ez egy teljesen más meccs volt, mint amit egy héttel korábban vívtunk. Nem játszottunk igazán jól, voltak periódusai a mérkőzésnek, amikor szenvedtünk. Szerencsére mindig volt egy-egy kulcsjátékos, aki túllendített bennünket a melegebb pillanatokon. Gondolok itt Kobetic góljaira, vagy éppen Dedu védéseire. Plusz hattal megyünk haza, és megvan a negyedik győzelem. Ez végett nem lehetek elégedetlen.”

Rasmus Overby (IK Savehof – edző): „A szorosabb eredmény annak köszönhető, hogy ellenfelünk nem játszott ma igazán jól, nem fogtak ki jó napot. A különbséget Kobetic személye jelentette, aki megmutatta, hogy egyedül is képes ilyen mérkőzések eldöntésére.”

Katarina Jezic (Siófok KC – beálló): „Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de egy nagyon harcos, és fontos  meccs van mögöttünk. Minden labdáért, és gólért meg kellett küzdenünk. Külön szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik ilyen messze, és ekkora létszámban eljöttek utánunk. Hazai pályát teremtettek nekünk, otthon érezhettük magunkat. Fantasztikus élményt adtak nekünk.”

Abban az esetben, ha csoportunk másik meccsén este a Herning-Ikast pontot szerez a Metzingen vendégeként, hivatalosan is továbbjutók leszünk.