Kölcsönbe érkezik Török Lilly

2022 jún 03
1637 Megtekintés
Kölcsönbe érkezik Török Lilly
Építjük a jövő csapatát, tovább formálódik a Siófok KC 2022/23-as játékoskeret. A DVSC SCHAEFFLER-től kölcsönbe érkező magyar utánpótlás-válogatott beálló, Török Lilly csapatunk utolsó előtti érkezője.

„Nemrégiben merült fel annak a lehetősége, hogy kölcsönvehetjük Lilly-t. Nem gondolkodtunk sokat, hiszen egy tehetséges magyar játékosról beszélünk, akiben nagy potenciál rejlik. Úgy gondolom, hogy jól egészítik majd ki egymást a másik két beállóval. Szeretném őt hármas védőben is játszatni, azon leszünk, hogy fejlődjön. Egy jó személyiségű játékos, egyike a magyar kézilabda feltörekvő tehetségeinek. Siófokon adott lesz számára a fejlődés lehetősége.”  – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

Török Lilly élne a lehetőséggel – „Siófokon komoly szakmai munka folyik, jókat hallottam a klubról, így örültem, amikor elért hozzám a megkeresés. Úgy gondolom, hogy minden fejlődni akaró fiatal játékos valami hasonló lehetőségre vágyik. Szeretnék minél több játékpercet a pályán tölteni, tapasztalni és rutint szerezni. Lesznek a csapatban ismerős játékosok, így bízom benne, hogy a beilleszkedésem gyors lesz.”

A még mindig csak 18 esztendős beálló a DVSC Kézilabda Akadémia tehetségeként kölcsönbe érkezik csapatunkhoz. Lilly a korábbi klasszis balátlövő, Csapó Erika lánya. Mivel a DVSC-ben a két válogatott beálló, Bordás Réka és Tóvizi Petra mellett kevés játéklehetőségre számíthatott, így a 2021/22-es szezon második felében az MKC játékosaként szerepelt kölcsönbe. Egy korábbi interjúban elmondta – „Szeretek Debrecenben kézilabdázni, de úgy gondolom, azért is kell váltanom, hogy hamar ki tudjak lépni a Csapó Erika lánya szerepkörből.”

Lilly jelenleg a magyar női junior válogatottal készül a június közepén rajtoló szlovéniai világbajnokságra. További bejelentés 12:00-kor.